Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Το χθες που είναι το σήμερα!


Πολλές φορές κλείνουμε τα μάτια μας και προχωρούμε στο άγνωστο χωρίς περίσκεψη, χωρίς προπαρασκευή, χωρίς στόχους και τώρα αναρωτιόμαστε, θα υπάρξει αύριο;

Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όλοι αυτοί που συμβιβαστήκαν, δήθεν για εθνική επιβίωση, απλώς πρόσθεσαν ακόμη ένα πρόβλημα στα τόσα που έχουμε. Η Ελλάδα που είχε τα σκαμπανεβάσματά της πάντα έβρισκε τον τρόπο να ανορθώνεται και να ήταν η χώρα του πνεύματος και των αγώνων.
Πέρασαν εκατό χρόνια από τότε που η Ελλάδα μεγαλούργησε ενώ τώρα αφανίζεται. Κάνετε μια αξιολόγηση των ανθρώπων που την διοικούσαν τότε και τώρα. Και τότε υπήρξε ο λεγόμενος ατυχής ελληνοτουρκικός πόλεμος, αλλά βρέθηκαν κάποιοι που είχαν την θέληση να πολεμήσουν!

Στην Κύπρο και στην Ελλάδα εμφανιστηκαν οι "ειδικοί" με πτυχία και περγαμηνές καταφέρνοντας να οδηγήσουν την Κύπρο από την γραμμή της Ενώσεως - Απελευθερώσεως, στην κυπριακή συνείδηση. Έφτιαξαν ένα κράτος δήθεν ανεξάρτητο αλλά στην πραγματικότητα υποχείριο των Άγγλων εγγυητών οι οποίοι διατήρησαν βάσεις και υπερπρονόμια. Αντάλλαγμα για την υψηλή προστασία των Βρεττανών, ήταν η μεθοδική μετατροπή των Ελλήνων της Κύπρου σε απάτριδες, με την βοήθεια διαφόρων σχεδίων που εκπόνησαν, οι "ειδικοί" αυτοί, τελευταίο πόνημα των οποίων ήταν το σχεδιο Ανάν. Με τις ευλογίες αυτών τι επέτυχαν; Αυτοί να βολεύονται, να βολεύουν τα παιδιά τους και κυρίως να τα έχουν καλά. Από τους καθοδηγητές τους Άγγλους, φυσικά θα πουν τα λαμόγια ότι φταίνε οι προδότες, οι άφρονες οι εθνικιστές, οι αγράμματοι.

Ως τώρα λόγω της ήττας μας το 1974 από την Τουρκία και από τα κόλπα των πολιτικών, πήγε να εξαλειφθεί ο εθνικισμός. Όλοι προσπαθούσαν να κατασπαράξουν το έθνος και πως να απομυζήσουν από το κράτος κέρδη. Για παράδειγμα, διάφοροι αξιωματούχοι του κράτους, έπαιρναν μίζες και αγόραζαν οπλικά συστήματα ακατάλληλα για την Κύπρο. Για τα συμφέροντα τους, γνωρίζουν τους νόμους και τους χρησιμοποιούν, ενώ έδεσαν χειροπόδαρα το έθνος, το φιμώνουν και το προορίζουν ώστε να οδηγηθεί στην υποδούλωση.

 Εσύ στέκεσαι απλός θεατής, σαν και όλα αυτά να γίνονται σε άλλη χώρα. Φτάνει πια η ανεκτικότητα! Αν αυτοί ήξεραν ότι θα βρουν μπροστά τους Έλληνες, τότε δεν θα είχαμε κόμματα που καθοδηγούνται από ξένα κέντρα.

Το μόνο ενθαρρυντικό  είναι ότι στην μεν Ελλάδα υπάρχει η Χρυσή Αυγή και στην Κύπρο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ). Διότι ναι, από αυτήν την πάστα θα υπάρξει ένα αύριο, διότι για μας το χθες που είναι οι παραδόσεις και οι αξίες, είναι το σήμερα που θα μας σώσει!

Σάββας Μιχαηλίδης
Στέλεχος Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις