Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Σαν σήμερα ο Τάσος Ισαάκ άφηνε την τελευταία του πνοή, δολοφονημένος από τους Τούρκους "αδελφούς" μας

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται από την βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, από Τούρκους και Τουρκο"κύπριους" αντιδιαδηλωτές. Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 1996, έπειτα από πρωτοβουλία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστών (ΚΟΜ), διοργανώθηκε μεγάλη πορεία-διαδήλωση κατά της τουρκικής κατοχής από το Βερολίνο με κατεύθυνση την Κερύνεια. Σκοπός της πορείας ήταν να καταδείξει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την τουρκική αδιαλλαξία και την ύπαρξη της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας στην Ευρώπη.

Η ενέργεια αυτή αρχικά είχε υποστηριχθεί από την Κυπριακή κυβέρνηση. Όταν όμως είδε πως δεν μπορούσε να ελεγχθεί και πως ανάμεσα στους Έλληνες της Κύπρου, υπήρχε μια αγωνιστική διάθεση εναντίον της τουρκικής κατοχής, πίεσαν τον πρόεδρο της ΚΟΜ, με σκοπό να την ακυρώσουν, πράγμα που τελικά πέτυχαν.

Αποτέλεσμα της ακύρωσης αυτής, ήταν οι χιλιάδες των μοτοσυκλετιστών, που ήταν συγκεντρωμένοι στο Λευκόθεο της Λευκωσίας, να κατευθυνθούν ανοργάνωτα και ασυντόνιστα σε διάφορα οδοφράγματα για να διαδηλώσουν κατά του Τούρκου κατακτητή. Το απόγευμα ο όγκος των διαδηλωτών κατέληξε στην Δερύνεια, όπου και από την αντίθετη πλευρά είχαν μεταφερθεί Τουρκο"κύπριοι" και Τούρκοι εκ Τουρκίας αντιδιαδηλωτές.

Εν μέσω πετροβολισμού εκατέρωθεν και πυροβολισμών με πλαστικές σφαίρες από τις κατοχικές δυνάμεις, τρεις διαδηλωτές πιάστηκαν στα συρματοπλέγματα. Οι βάρβαροι Τούρκοι έπεσαν πάνω τους σαν λυσσασμένα σκυλιά. Ο Τάσος Ισαάκ δεν κατάφερε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να κατακρεουργηθεί από τους σήμερα επονομαζόμενους "αδελφούς μας".

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), τιμούμε τον ηρωομάρτυρα Τάσο Ισαάκ υποσχόμενοι πως ακόμα και αν όλοι ξεχάσουν, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην λήθη και την υποταγή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις