Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

"Αν δεν υπάρξει λύση, θα έρθουν οι Τ/"κ" στις ελεύθερες περιοχές"


Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. Αφού αναφέρει τα γνωστά περί συγκλίσεων των δύο "κοινοτήτων" και την αδιαλλαξία(;) της ελληνοκυπριακής πλευράς, ρίχνει το μπαλάκι για το φυσικό αέριο και την κάθοδο Τουρκο"κυπρίων" στις ελεύθερες περιοχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκο"κυπριακού" τύπου ο κύριος Ντάουνερ δηλώνει πως τα ΗΕ στηρίζουν μία λύση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα αν δεν επιτευχθεί λύση όλο και περισσότεροι Τ/"κ" θα πάρουν το δρόμο για τις ελεύθερες περιοχές, αφού η οικονομία του ψευδοκράτους εξαρτάται από την Τουρκία. Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να σημειώσουμε πως η οικονομία του ψευδοκράτους εξαρτάται και από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία χρυσοπληρώνει το ψευδοκράτος για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ακόμη εκατομμύρια είναι τα ευρώ που ξοδεύονται από Ελληνοκύπριους στα διάφορα καζίνο των κατεχομένων, αλλά και σε διάφορα άλλα είδη ένδυσης και υπόδυσης.

Παράλληλα όμως αναφέρει, στο θέμα των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου, πως θα πρέπει να συμφωνήσουμε με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου αλλιώς θα αποτελέσει πηγή έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απορρίπτουμε κάθε ιδέα συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου που επιβεβαιωμένα ανήκει στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Το φυσικό αέριο που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ, ανήκει αποκλειστικά στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε κανένα άλλο. Το ίδιο και η ελλαδική ΑΟΖ, η οποία θα πρέπει να οριστεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής και λαμβάνοντας ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδας με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι και το Καστελόριζο. Ενέργεια η οποία αποκλείει τους "γείτονες" από κάθε ιδέα συνεκμετάλλευσης.
Δημοφιλείς αναρτήσεις