Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (26/8/12) σχετικά με τις νέες πυρκαγιές στην Λευκωσία


Μετά τις προ λίγων ημερών πυρκαγιές σε πολλές περιοχές και την σύλληψη τριών Τουρκο«κυπρίων» για την πυρκαγιά στο Άγιο Σύλα, ήρθαν τώρα και οι «φιλικές» πυρκαγιές από τα κατεχόμενα να δέσουν το όλο σκηνικό.

Χθες άρχισε μπαράζ πυρκαγιών στην επαρχία Λευκωσίας που έθεσαν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού ολόκληρη την πυροσβεστική υπηρεσία. Το ανησυχητικό στην όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε το Σάββατο, είναι το γεγονός ότι πίσω από κάποιες πυρκαγιές κρύβεται ο ανθρώπινος παράγοντας και πιο συγκεκριμένα «τουρκικό χέρι», όπως διαβεβαίωσαν αρμόδια άτομα.


Πιο κάτω να παραθέσουμε το τι ακριβώς έγινε, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές:
«Σχεδόν ταυτόχρονα τέθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Περιστερώνα-Ορούντα, στη νεκρή ζώνη όμως, στην περιοχή του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, στην περιοχή Αυλώνας - Δένειας, και στην Κατοκοπιά.

Στην Αυλώνα, διπλοκάμπινο όχημα θεάθηκε να απομακρύνεται προς τα κατεχόμενα με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ ύποπτες είναι και οι 2 πυρκαγιές που ξεκίνησαν στη νεκρή ζώνη.

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας, ήταν για αρκετές ώρες εκτός ελέγχου, ενώ απείλησε κατοικίες και μεγάλο καταφύγιο ζώων. Κατόπιν οδηγιών οι κατοικίες εκκενώθηκαν.

Στην περιοχή Περιστερώνας Ορούντας, κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, πέραν του ενάμιση τετραγωνικού χιλιομέτρου. Επίσης ο δρόμος Περιστερώνας - Ορούντας έκλεισε για αρκετή ώρα εξαιτίας του πυκνού καπνού από την πυρκαγιά.»

Για άλλη μια φορά να δώσουμε τα εύσημά μας στους πυροσβέστες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων τους, κάποιοι εκ των οποίων δεν ήταν υπηρεσία και κλήθηκαν εκτάκτως, έδωσαν μάχη προκειμένου να σταματήσουν  την πύρινη «αδελφική» λαίλαπα. Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, «Κάθε χρόνο στις ίδιες περιοχές, την ίδια εποχή η πυροσβεστική αντιμετωπίζει πυρκαγιές οι οποίες προέρχονται από τα κατεχόμενα και τη νεκρή ζώνη», αφήνοντας έτσι να νοηθεί το αυτονόητο και αυτό που τόσο καιρό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) φωνάζει, αλλά όλα τα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν εγκληματικά, στο βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας. Ότι οι πυρκαγιές είναι σκόπιμες και κακόβουλες από τους φίλους και αδελφούς μας κατά κάποιους, Τούρκους.
Δείτε τι γράφαμε πιο παλιά: "Φιλικές" Πυρκαγιές από τα κατεχόμενα.

Επίσης πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 15 Αυγούστου 2012, σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου (δείτε: "Δελτίο Τύπου (15/08/12) για την σύλληψη 3 τουρκο"κύπριων" για τις πυρκαγιές") το οποίο όμως ΚΑΝΕΝΑ από τα ΜΜΕ ΔΕΝ δημοσίευσε, σχετικά με τις πυρκαγιές αλλά κυρίως την σύλληψη τριών Τουρκο«κυπρίων», στο οποίο εκφράσαμε τον προβληματισμό μας σχετικά με τις ταυτόχρονες πυρκαγιές σε πολλές και διάφορες περιοχές. Ο σκοπός τους, κατά την άποψη μας, ήταν να μειώσουν την επιχειρησιακή ικανότητα της πυροσβεστικής. Προβληματιστήκαμε για το ποια ήταν τα κίνητρα των δραστών και ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτές, ενώ επίσης καλέσαμε τα αρμόδια σώματα και φορείς, καθώς και την κυβέρνηση, να κάνουν όλες τις απαραίτητες έρευνες και ενέργειες ούτως ώστε να διαφανεί όλη η αλήθεια.

Προς προβληματισμό των αναγνωστών, παραθέσαμε επίσης και διάφορα άλλα στοιχεία τα οποία βγήκαν κατά διαστήματα στο φως της δημοσιότητας, που παρουσιάζουν τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με τις ευλογίες της Τουρκικής κυβέρνησης και με χρηματοδοτούμενα κονδύλια προς αυτό τον σκοπό, να θέτουν κακόβουλες πυρκαγιές στα δάση της Ελλάδας.

Για κάποιους πριν λίγες μέρες ήμασταν γραφικοί. Τώρα που υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες από τις πυρκαγιές που ξεκίνησαν από τα κατεχόμενα;

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε την κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να «ανακαλύψουν» επιτέλους ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πυρκαγιές τέθηκαν κακόβουλα και πρόκειται για εμπρησμούς. Ας πάρουν επιτέλους δραστικά μέτρα για την αποτροπή τέτοιων και παρόμοιων περιστατικών. Ένα εξ αυτών είναι το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο των οδοφραγμάτων.  Καλούμε δε όπως δοθεί άμεσα εντολή, προς εξιχνίαση των πιο πάνω περιστατικών, και δημοσίευση των αποτελεσμάτων στο κοινό.

Η πολιτική του ωχαδελφισμού, του ραγιαδισμού και του καλού παιδιού ας σταματήσει επιτέλους και γίνετε αντάξιοι της ιστορίας μας. Φτάνει πλέον να χαϊδεύετε τα αυτιά των «αδελφών» σας και να κάνετε τα στραβά μάτια στο όνομα της Ελληνοτουρκικής «φιλίας», επειδή αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων. Πάρτε «ΑΚΡΑΙΑ» (για κάποιους) μέτρα γιατί όταν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις, αυτά χρειάζονται …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις