Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (25/08/12) για την υπόθεση Καρυδά-Τράπεζας Κύπρου

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από το υπόμνημα που συνέταξε ο Ανώτερος Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Νικόλαος Καρυδάς, προς το Δ. Σ της τράπεζας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε από την θέση του καθώς μετά από κάποιες ενέργειές του θεωρήθηκε εχθρικός προς το ΑΚΕΛ.


Η πρώτη ενέργεια του σύμφωνα με τον κ. Καρυδά, ήταν η μη πληρωμή επιταγών του σωματείου "Ομόνοια" μετά από υπέρβαση του ορίου του λογαριασμού της. Τελικά ο λογαριασμός της "Ομόνοιας" μεταφέρθηκε από το τμήμα του σε τμήμα το οποίο ελέγχετο από διευθυντή φίλα προσκείμενο προς το ΑΚΕΛ. Ως δεύτερο λόγο αναφέρει την αποπομπή της έγκρισης δανείου του Νεοφύτου Μιλτιάδους, προέδρου της "Ομόνοιας", στο Δ.Σ της τράπεζας, πράγμα που δυσκόλεψε την σύναψή του. Τρίτο λόγο αναφέρει την μη έγκριση από αυτόν παράτασης του ορίου πίστωσης της εταιρείας "Telegraphos Publishing", η οποία εκδίδει την Χαραυγή και  γιατί ζήτησε την υποβολή έκθεσης για το Συγκρότημα "Λαϊκού" που χρηματοδοτεί έμμεσα την "Ομόνοια". Επίσης στο υπόμνημα αναφέρει και τρεις άλλες εταιρείες, οι οποίες ελέγχονται έμμεσα από το ΑΚΕΛ, για την χρηματοδότηση των οποίων κράτησε αρνητική στάση.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε πως η διαπλοκή αυτή του κυβερνώντος κόμματος με διάφορες εταιρείες και επιχειρηματίες αλλά και με ανώτερα διευθυντικά στελέχη τραπεζών, είναι απαράδεκτη και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Ιδίως στην πρώτη περίπτωση που μεταφέρθηκε λογαριασμός του σωματείου "Ομόνοια", από το ένα τμήμα στο άλλο σε διευθυντή φιλικό προς το ΑΚΕΛ. Δυστυχώς αυτή την στιγμή αυτοί οι οποίοι κατηγορούνται για ατασθαλίες είναι στην εξουσία και έτσι πολύ δύσκολα κάτι μπορεί να γίνει για την διερεύνηση των καταγγελιών αυτών.

Από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης είχαμε πολλές φορές επισημάνει πως το ΑΚΕΛ, επιχειρεί να κτίσει ένα κομματικό κράτος, προωθώντας σε θέσεις κλειδιά δικούς του ανθρώπους και εξυπηρετώντας μικροκομματικά ρουσφέτια. Το Προεδρικό και τα λάθη του (email), πολλές φορές απέδειξαν τις εκτιμήσεις μας.

Η ύπαρξη του κομματικού αυτού μηχανισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί φανατισμό, προπαγάνδα και ευνοιοκρατία είναι κατ΄ εμάς επικίνδυνος για την ομαλή λειτουργία του κράτους και των θεσμών και πρέπει να απομονωθεί από τον ίδιο τον λαό.

Δυστυχώς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε ότι η νοοτροπία αυτή της διαφθοράς και των μικροκομματικών διευκολύνσεων προς "ημετέρους" υπάρχει σε όλα τα κόμματα του κατεστημένου, απλά θεωρούμε πως οι του ΑΚΕΛ απεδείχθησαν ανίκανοι να κρύψουν τις ατασθαλίες τους. Για τον λόγο αυτό αν θέλουμε ο τόπος αυτός να προχωρήσει προς τα εμπρός πρέπει να αλλάξει συνολικά κατεύθυνση προς κάτι νέο το οποίο είναι καθαρό από αυτή την δυσωδία και την βρωμιά των  πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τάσσεται ενάντια στην φαυλοκρατία και αγωνίζεται για μια κοινωνία δικαιότερη απαλλαγμένη από τα μικροπολιτικά και κομματικά συμφέροντα και νοοτροπίες.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις