Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (23/08/12) σχετικά με τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων και τα γεγονότα στο προεδρικό


Έξω από το Προεδρικό, βρέθηκαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι και  είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν έως ότου δικαιωθούν τα αιτήματα τους. Ο λόγος που τους οδήγησε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία ξεκίνησε από το πρωί, ήταν η μη καταβολή του 50% των οφειλομένων κεφαλικών επιδοτήσεων.


Όπως ξεκαθάρισε προηγουμένως ο Υπουργός Γεωργίας, η απόφαση της Κυβέρνησης για μη καταβολή του 50% των επιδοτήσεων είναι οριστική και αμετάκλητη δεδομένων των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους αυτή την περίοδο.


Ενώ ήταν όλα ήρεμα, τα πράγματα προς στιγμής εκτραχύνθηκαν, και υπήρξαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των Αστυνομικών της ΜΜΑΔ, που βρίσκονταν εντός του προεδρικού. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν δύο ποιμνιοτρόφοι, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Σήμερα είδαμε ακόμα μια ομάδα συμπατριωτών μας να ξεσηκώνεται και να μεταβαίνει στο προεδρικό για να διαμαρτυρηθεί, αφού νιώθει αδικημένη από τα «λαϊκά» μέτρα της φιλολαϊκής (!!!) μας κυβέρνησης. Άλλωστε αυτά έλεγε και έταζε προεκλογικά ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φυσικά για να λέμε και την αλήθεια τα «λαϊκά» μέτρα όντως ισχύουν, όμως μόνο στην περίπτωση που κάποιος πληροί τα απαραίτητα κριτήρια, δηλαδή είναι αλλοδαπός ή τουρκο«κύπριος». Ίσως να «ξεχάστηκαν» εκεί στην Εζεκία Παπαϊωάννου να το ξεκαθαρίσουν εν καιρώ εκλογικών αναμετρήσεων. 

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέση μας είναι να στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή, αφού μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή οξυγόνου στην ήδη δοκιμασμένη οικονομία μας. Οι γεωργοκτηνοτρόφοι είναι ένας τομέας που δεν πρέπει να φθαρεί, αντιθέτως πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα ούτως ώστε να ενδυναμωθεί. Αν μια οικονομία θέλει να είναι δυνατή πρέπει να υπάρχει εθνική παραγωγή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις