Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (22/08/12) σχετικά με την διαμαρτυρία των πατατοπαραγωγών

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στέκεται αλληλέγγυο στους πατατοπαραγωγούς και τους συγχαίρει για την διαμαρτυρία τους σχετικά με την εισαγωγή πατατών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Είναι ευρέως γνωστό πως στα κατεχόμενα δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τις γεωργικές καλλιέργειες, όπως στις ελεύθερες περιοχές, κυρίως στα επικίνδυνα φυτοφάρμακα που είναι απαγορευμένα. Ο πιο πάνω παράγοντας σε συνδυασμό με την χρήση των φθηνών εργατικών χεριών από τους εποίκους, καθιστούν τις πατάτες από τα κατεχόμενα αθέμιτα ανταγωνιστικές προς τις αντίστοιχες των ελεύθερων περιοχών, ενώ αποτελούν ταυτόχρονα και υγειονομικό κίνδυνο.

Για μας ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όμως μπαίνει ακόμα ένας παράγοντας πολύ σημαντικός, σχετικά με τον κανονισμό εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Τουρκο"κυπρίων". Αυτός είναι πως δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε πως τα προϊόντα τα οποία περνάνε στις ελεύθερες περιοχές, "νόμιμα" λόγω του κανονισμού, δεν έχουν παραχθεί σε γη και με γεωργικά εργαλεία τα οποία έχουν κλαπεί από τους Έλληνες κατόχους τους

Θεωρούμε πως όπως η διάνοιξη των οδοφραγμάτων, έτσι και ο κανονισμός εμπορίου είναι ένας τρόπος οικονομικής συντήρησης του Αττίλα. Ως κίνημα λοιπόν απαιτούμαι να κλείσουν τα οδοφράγματα και ο δε κανονισμός εμπορίου να καταργηθεί εντελώς. 

Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις