Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου (15/08/12) για την σύλληψη 3 τουρκο"κύπριων" για τις πυρκαγιές


Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες και κατέκαψαν τεράστιες εκτάσεις γης με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σκύβαλλα και χαρουπιές, και σε κάποιες των περιπτώσεων έθεσαν σε κίνδυνο κατοικίες σε χωριά και για το λόγο αυτό εδόθησαν οδηγίες όπως εκκενώσουν τις περιοχές. Σε κάποιες περιοχές επίσης διακόπηκε η παροχή ρεύματος. Επίσης σε κάποιες εκ των επιχειρήσεων σε μια από τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτες κινδύνευσαν πολίτες και πυροσβέστες αφού κυκλώθηκαν από τις φλόγες.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στις πυροσβεστικές ομάδες για τις πολύωρες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν ενάντια στην πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την γη μας, και που παραμέρισαν τις οικογενειακές τους στιγμές χαλάρωσης εν καιρώ καλοκαιρινών διακοπών για να ριχθούν στην άνιση μάχη ενάντιον των πυρκαγιών.


Εμάς σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μας προβληματίζει το γεγονός ότι πολλές εκ των πυρκαγιών τέθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, και όλες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Καλούμε τα αρμόδια όργανα και την κυβέρνηση όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες έρευνες ούτως ώστε να διαφανεί το ποιοι κρύβονται πίσω από τις πυρκαγιές, και να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα. Ποιοι θέλουν να πλήξουν τον τόπο μας, αφού είναι σε όλους μας γνωστά τα προβλήματα που προκαλεί μια πυρκαγιά, ακόμη και μετά το πέρας της, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Ποιους βολεύει εν καιρώ οικονομικής κρίσης όλες αυτές οι πυρκαγιές που ξέσπασαν «ξαφνικά». Το κύριο όμως ερώτημα, που μας αφήνει υποψία  ότι οι πυρκαγιές ΔΕΝ ξέσπασαν τυχαία,  είναι ότι ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε πολλές και διάφορες περιοχές ούτως ώστε να διασπαστεί η πυροσβεστική δύναμη, και να ασχολείται σε πολλά και διάφορα μέτωπα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιχειρησιακή της δυνατότητα.

Ακόμη πιο μεγάλο προβληματισμό μας προκαλεί το γεγονός ότι συνελήφθηκαν τρεις τουρκο«κύπριοι» οι οποίοι ομολόγησαν ότι εμπλέκονται στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στον Άγιο Σύλα.

Εμείς απλά να παρουσιάσουμε τα διάφορα στοιχεία που εμφανίστηκαν κατά καιρούς και δίνουν τροφή στους προβληματισμούς μας! Το αφήνουμε στην κρίση του οποιουδήποτε, χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα αυτής της δράσης, όμως οφείλουμε να τα προβάλουμε …

"Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;”, είπε στους δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ

Αμπντουλάχ Τσατλί: Σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Για τον Τσατλί βρέθηκαν και πάλι στοιχεία, μετά τον θάνατο του, ότι ήταν αναμιγμένος σε μυστικές αποστολές για εμπρησμό δασών στην Ελλάδα. Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση "για το καλό της μητέρας πατρίδας". Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί.!

Μεσούτ Γιλμάζ: «Η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι "αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς". Δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» επίσης σύμφωνα και πάλι με τον Γιλμάζ, παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, χρηματοδοτούσε, με τα μυστικά κονδύλια του κράτους, δολοφονίες Κούρδων, πραξικοπήματα στο Αζερμπαϊτζάν και κυρίως εμπρησμούς ελληνικών δασών!

Στην έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Μεσούτ Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς, για το διαβόητο σκάνδαλο Σουσούρλουκ αναφέρεται ότι υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα»"

Κλείνοντας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, αφού η πρόσβαση στις ελεύθερες περιοχές είναι κάτι περισσότερο από εφικτή, και άκρως επικίνδυνη, αφού μπορεί να παρεισφρήσει στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ο οποιοσδήποτε! Είναι καιρός να αφυπνιστούμε, και να λάβουμε μέτρα! Γι’ αυτό και εμείς προτείνουμε σαν πρώτο και καλύτερο μέτρο αυτό του ΑΜΕΣΟΥ κλεισίματος των οδοφραγμάτων, που από την πρώτη ημέρα ιδρύσεως μας διατρανώνουμε, αφού αυτό μόνο κακά μας προξενεί και κανένα απολύτως καλό.

Πέραν από το κλείσιμο των οδοφραγμάτων η Πράσινη Πτέρυγα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί επίσης οι περιοχές που έχουν πληχθεί από τις φωτιές να κυρηχθούν αμέσως αναδασωτέες.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις