Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου (14/08/12) για την επέτειο της 2ης εισβολής


Τριάντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον "Αττίλα 2" κατά τον οποίο τα τούρκικα στρατεύματα κατέλαβαν τις περιοχές της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της Καρπασίας. Η εφόρμηση αυτή αποτέλεσε το τελευταίο στάδιο των σχεδίων τους για διχοτόμηση της Κύπρου.


Τα σχέδια αυτά είχαν ήδη τεθεί από τη δεκαετία του '50, σχέδια για τον στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου, σύμφωνα με χάρτη του Foreign Office του Νοεμβρίου 1955, με γραμμή διχοτόμησης τις γραμμές του παλαιού σιδηρόδρομου. (Τρεις μόνο μήνες μετά την τριμερή του Λονδίνου, όπου η Ελλάδα αποδέχτηκε την Τουρκία σαν «ενδιαφερόμενο μέρος» στο Κυπριακό, παρά την προηγηθείσα αποποίηση οποιουδήποτε δικαιώματος της με την Συνθήκη της Λοζάννης) και τέθηκαν οι βάσεις με τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, όταν η Τουρκία έγινε εγγυήτρια δύναμη, με τις ΔΙΚΕΣ μας υπογραφές (!!!). Μία πολιτική αδίστακτη που έχει ως σκοπό τον πλήρη εξανδραποδισμό των Ελλήνων της Κύπρου, είτε διώχνοντάς τους από το νησί είτε καθιστώντας τους απονευρωμένους διεθνιστές με ρευστή εθνική συνείδηση, ραγιάδες στην νέα τουρκοκρατία. 
Τα αποτελέσματα της εισβολής είναι γνωστά. Ο τουρκικός Αττίλας προκάλεσε την κατοχή της μισής μας πατρίδας, περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.

 
Οι πρόσφυγες πίστευαν από την πρώτη στιγμή πως οι επιχειρήσεις θα διαρκούσαν λίγες μονάχα μέρες και πως θα επέστρεφαν εν καιρώ στις πατρογονικές τους εστίες, όμως μάταια. Οι μέρες όμως έγιναν μήνες, οι μήνες έγιναν χρόνια και ένα πέπλο λήθης και παρακμής απλώθηκε πάνω από την νήσο. Το σύνθημα "Δεν Ξεχνώ" που αποτέλεσε σύνθημα έμπνευσης, αλλά και σύνθημα της μεταπολεμικής γενεάς σύντομα ξεχάστηκε, και έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία.
Σήμερα, 38 χρόνια μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στην πατρίδα μας, πολλοί έχουν ξεχάσει. Ακόμη περισσότεροι έχουν συμβιβαστεί στα τετελεσμένα που επέφερε η εισβολή, καθώς μεταβαίνουν καθημερινά σαν τουρίστες πλέον στα κατεχόμενα εδάφη μας επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους, αναγνωρίζοντας έτσι την αποσχιστική κίνηση του Ντενκτάς το 1983, δηλαδή το ψευδοκράτος. 


Τον καιρό που συνέβαιναν όλα αυτά στην Κύπρο μας και έδιναν την ίδια τους την ζωή τα παλληκάρια μας προτάσσοντας τα στήθη τους στις βάρβαρες ορδές του κατακτητή, αψηφώντας τον θάνατο, προασπιζόμενοι τα άγια χώματά μας, στο Ελλαδικό κράτος πανηγύριζαν την έλευση της Δημοκρατίας και τον Κ. Καραμανλή να δηλώνει πως «η Κύπρος κείται μακράν».

Και εν ολίγοις, έτσι ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, και περάσαμε μέσα σε σχεδόν 1 μήνα, από τον Αττίλα Ι και την κατοχή του 3% στον Αττίλα ΙΙ και την κατοχή του 37%, με την ανοχή και τις ευλογίες των πολιτικάντηδών μας!

Σήμερα όμως αποκρύπτουν από το Ελληνισμό τα αίτια και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ενόχους για την τραγωδία και προδοσία της Κύπρου. Εδώ και τόσα χρόνια οι πολιτικάντηδές μας κοκορομαχούν γελοία στα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι πλέον την μαύρη αυτή σελίδα του Ελληνισμού μόνο ως πολιτικό παιχνίδι, όμως κανείς δεν τολμά να ανοίξει το Φάκελο της Κύπρου ούτως ώστε να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια. Προς τιμή του μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, μέσα από τα βουλευτικά έδρανα στην βουλή των Ελλήνων, αιτήθηκε όπως ανοίξει επιτέλους ο Φάκελος της Κύπρου και να μαθευτεί επιτέλους ΟΛΗ η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ένοχοι.

Στις ίδιες γραμμές με το Εθνικιστικό κόμμα της Ελλάδος και εντελώς αντίθετα από το ρεύμα των καιρών κινείται και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Μία νέα πολιτική δύναμη γεννιέται που εν καιρώ αναπόφευκτα θα γκρεμίσει το παλαιό, σαθρό πολιτικό κατεστημένο που εδώ και δεκαετίες καταδυναστεύει την πατρίδα μας. Όντας η μοναδική μάχιμη εμπροσθοφυλακή της εθνικής ιδέας, εφαρμόζουμε μία ανηλεή πολιτική προς τους ξένους δυνάστες αλλά και στην σύγχρονη πέμπτη φάλαγγα. 

Με πλήρη επίγνωση της ιστορίας του έθνους μας, με σεβασμό στους αγώνες των προγόνων μας και προπαντός στηριγμένοι στα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ όπως το Κυπριακό πρόβλημα επανατοποθετηθεί ως πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής των εδαφών μας, και όχι σαν ένα δικοινοτικό πρόβλημα ή οτιδήποτε άλλο παράγωγο αυτού.
 

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις