Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (09/08/12), σχετικά με τα δημοσιεύματα για διαπλοκή στην επένδυση του παλαιού αεροδρομίου

Η δημοσίευση έρευνας κυπριακής καθημερινής εφημερίδας για διαπλοκή στην επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο εγείρει πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σύζυγος του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν συνδιευθύντρια σε εταιρία, η οποία ανέλαβε από την Hermes την ανάπτυξη του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, σε επιχειρηματικό κέντρο.


Η σύζυγος μάλιστα του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραιτήθηκε 6 μόλις μέρες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Hermes και της κινεζικής εταιρείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου, συμμετείχε στο πλευρό του Κινέζου επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των μακρών διαπραγματεύσεων.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δεν διαφωνούμε με την σύναψη της συμφωνίας για την εκμετάλλευση του παλαιού αεροδρομίου της Λάρνακας, με την ελπίδα πως αυτή θα προσφέρει στην οικονομική αναζωογόνηση της πόλης και της Κυπριακής οικονομίας γενικότερα. Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την ηθική διάσταση του ζητήματος, που φέρει υποψίες για διαπλοκή μεταξύ του διευθυντή του Διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, της συζύγου του και του Κινέζου επιχειρηματία.

Σε περίπτωση μάλιστα που αποδειχθούν οι κατηγορίες, μέρος της ευθύνης φέρει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και ο άμεσα πολιτικός προϊστάμενός του. Δυστυχώς η υπόθεση αυτή είναι μία από τις πολλές που αποδεικνύουν πως η "Δίκαιη κοινωνία" που υποσχόταν προεκλογικά το ΑΚΕΛ, κάθε άλλο παρά δίκαιη είναι.

Για τον λόγο αυτό θέλουμε να καλέσουμε τους υπεύθυνους να διερευνήσουν τις κατηγορίες και να αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις