Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Δελτίο τύπου (04/08/12) σχετικά με το φακέλωμα στελεχών των ημικρατικών οργανισμών από το ΑΚΕΛ

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί από την νέα γκάφα του ΑΚΕΛ, να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των διοριζομένων σε θέσεις κλειδιά των ημικρατικών οργανισμών, με διάφορα σχόλια  δίπλα από το κάθε όνομα, τα οποία δεν είναι όπως δικαιολογήθηκε το ΑΚΕΛ σχόλια για την εργατικότητα και την παραγωγικότητά τους αλλά σχόλια και για την πολιτική τους τοποθέτηση ως προς το κυβερνών κόμμα.

Αυτό που ήταν διαδεδομένο στην κυπριακή κοινωνία, δηλαδή η κομματοκρατία που επιβάλλεται στην δημόσια υπηρεσία αλλά και στους ημικρατικούς οργανισμούς, πλέον εμφανίζεται και αποδεικνύεται δημόσια. Η εύνοια του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον απαραίτητη για την ανέλιξη κάποιου στην υπηρεσία του.

Δεν έχουμε βέβαια την ψευδαίσθηση πως η ευνοιοκρατία είναι γέννημα των τελευταίων πέντε χρόνων και της διακυβέρνησης του προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Διότι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις στηρίχθηκαν στην εξυπηρέτηση των ημετέρων για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της κρατικής μηχανής και στην άγρα ψήφων των διορισθέντων και των οικογενειών τους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε απαράδεκτη την ύπαρξη του συστήματος αυτού, δηλαδή των συναλλαγών από τα κόμματα της διαπλοκής και του φακελώματος δημοσίων υπαλλήλων και στελεχών ημικρατικών οργανισμών ανάλογα με τις κομματικές επιλογές. Θεωρούμε ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει την θέση που αξίζει, ανάλογα με τα προσόντα και την αξία του.

Γραφείο Τύπου    
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις