Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Η Ku Klux Klan, το ΕΛΑΜ και ο ρεπόρτερΑπό τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Αντώνη Δανό πήρα και δημοσιεύω την ακόλουθη επιστολή: «Αγαπητέ κ. Δημητρίου, το να γράφετε ['Εξ αφορμής' 07-07-12] ότι συμφωνείτε "με την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση του ΕΛΑΜ" και πως "αν αυτή η δράση δεν στραφεί εναντίον των ξένων μεταναστών και εργαζομένων στο νησί ... [τότε] το κίνημα θα έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην πατρίδα", δεν διαφέρει, δυστυχώς, σε τίποτα από το να γράφει, για παράδειγμα, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σε κάποια νότια πολιτεία των ΗΠΑ, ότι συγχαίρει την Ku Klux Klan για την "ανθρωπιστική της δράση" (π.χ. οικονομική βοήθεια σε φτωχούς Αμερικανούς Λευκούς), και πως αν η δράση της ΚΚΚ "δεν στραφεί ενάντια στους Μαύρους και τους Εβραίους ... τότε θα έχει προσφέρει σημαντικό έργο στη χώρα..."!

»Μα το ΕΛΑΜ ακριβώς στρέφεται ενάντια στους ξένους μετανάστες και ξένους εργάτες στο νησί, γιατί η ιδεολογία του (όπως και της «Χρυσής Αυγής»), είναι πέρα για πέρα ιδεολογία σοβινιστική και ρατσιστική, βασισμένη σε μισαλλοδοξίες περί φυλετικής 'καθαρότητας' και ανωτερότητας!
Εκτός λοιπόν από [σωστά] να καλείτε τους πολιτικούς ['Εξ αφορμής' 08-07-12] να αναλύσουν την "απαξίωσή τους από πολλούς πολίτες, αλλά και την επιρροή... [του ΕΛΑΜ] μέσα στον λαό", καιρός να αναρωτηθείτε και εσείς σε ποιο βαθμό υποβοηθείτε αυτήν την επιρροή του ΕΛΑΜ με θέσεις όπως αυτές που εκφράσατε παραπάνω, με τις οποίες τους παρουσιάζετε ως καλοπροαίρετους... ανθρωπιστές, όταν τίποτα ανθρωπιστικό και φιλοκοινωνικό δεν εμπεριέχεται στον σοβινιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα της ιδεολογικής τους ταυτότητας! Χαιρετισμούς, Αντώνης Δανός, Επ. Καθηγητής, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός».
Αγαπητέ Αντώνη Δανέ, να πω αρχικά ότι θεωρώ άτυχη και άνιση την ταύτιση που κάνετε, του ΕΛΑΜ με την Ku Klux Klan, δεδομένου ότι η αμερικανική οργάνωση έχει πίσω της 150 χρόνια εγκληματικής δράσης σε βάρος μειονοτικών ομάδων και ατόμων, (φόνους, ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς, ληστείες κλπ), τη στιγμή που το ΕΛΑΜ είναι ένα αυτοαποκαλούμενο εθνικιστικό κίνημα που αποκηρύττει τη βία εναντίον οποιουδήποτε ως μέσο πολιτικού αγώνα, και, απ’ όσο ξέρω, δεν έχει διαπράξει κανένα σοβαρό έγκλημα.
Περαιτέρω, πιστεύω ότι με τα δύο άρθρα μου της 7ης και 8ης Ιουλίου 2012, δεν είναι την επιρροή του ΕΛΑΜ που υποβοηθώ, αλλά την επιρροή εκείνων που έχουν κοινωνική και ανθρωπιστική δράση, φτάνει αυτή η δράση να μη στραφεί εναντίον των ξένων μεταναστών και εργαζομένων στο νησί. Θέλω να πω ότι, όταν ένας «κακός» άνθρωπος ή μια «κακή» πολιτική ομάδα κάνει κάτι καλό, εγώ ως δημοσιογράφος, που μεταφέρω τα γεγονότα στον αναγνώστη μου όπως είναι και όχι όπως θα ήθελα να είναι, έχω υποχρέωση να το καταγράψω. Και, παρόλο που είμαι δηλωμένος ιδεολογικός αντίπαλος του ΕΛΑΜ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ξενοφοβική ρητορεία του, δεν μπορώ παρά να επαινέσω τη συγκεκριμένη ανθρωπιστική του δράση.
Ναι, συμφωνώ μαζί σας ότι «τίποτα ανθρωπιστικό και φιλοκοινωνικό δεν εμπεριέχεται στον σοβινιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα της ιδεολογικής ταυτότητας» του ΕΛΑΜ, όμως πολλά ανθρωπιστικά και φιλοκοινωνικά στοιχεία εμπεριέχονται στην ενέργεια του ΕΛΑΜ να βοηθά, έμπρακτα, δυσπραγούντες συμπατριώτες μας - ενέργεια που οι γυναίκες μονογονιοί και τα παιδιά τους εκθείασαν δημόσια έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή.
Δεν μπορεί να μη σκεφτεί κανείς ότι κάποιοι πολιτικοί, που η ιδεολογική τους ταυτότητα όχι μόνο δεν έχει κανένα ρατσιστικό και σοβινιστικό χαρακτήρα, αλλά είναι και γεμάτη με ανθρωπιστικά και φιλοκοινωνικά στοιχεία…, έμπρακτα αδιαφορούν για τους ανώνυμους ανθρώπους που υποφέρουν και βρίσκονται μέσα στην απελπισία και την απόγνωση.


Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε πως η κοινωνική πολιτική του κινήματός μας, έχει αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον ακόμα και σε εκπεφρασμένους ιδεολογικούς αντιπάλους μας όπως ο δημοσιογράφος Μάριος Δημητρίου, ο οποίος παρουσιάζει γεγονότα παρουσιάζοντας την άποψή του χωρίς παρωπίδες. Είμαστε σίγουροι πως και άλλοι πολιτικοί μας αντίπαλοι παρακολουθούν από κοντά και με πολλή ανησυχία την αύξηση της επιρροής του κινήματός μας από αυτές τις κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις