Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Αποκαλυπτικά έγγραφα της Foreign Office - "Δυσφημίστε τον Γρίβα"

Στη φόρα βγήκαν νέα έγγραφα από την Foreign Office για την δεκαετία του '50 όσον αφορά το ζήτημα της Κύπρου. Η σύλληψη λοιπόν σημαντικών στελεχών της ΕΟΚΑ, έφερε τον κυβερνήτη Χάρτινγκ στη θέση να συγγράψει και να αποστείλει την εξής επιστολή «πρόθεσή μας είναι να καταβάλουμε υπέρτατη προσπάθεια να τον δυσφημίσουμε για λόγους προπαγάνδας ως ένα αιμοσταγή μισθοφόρο που είχε μεταφέρει στη Κύπρο τις πλέον ακραίες πτυχές του ελληνικού εμφυλίου πολέμου.


Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να καταδείξουμε πόσο χλιαρά ο Αρχιεπίσκοπος χειρίστηκε το θέμα της Κύπρου επιλέγοντας ως κύριο όργανο του ένα `μπράβο` που είχε ήδη κακή φήμη στην Ελλάδα, θέτοντας έτσι στα χέρια ενός τέτοιου ανθρώπου ολόκληρη την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».


Είναι ξεκάθαρο στα μάτια και του κάθε αδαή πως οι θέσεις αυτές και οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί προς τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα - Διγενή δεν απέχουν από τα λόγια των made in uk κομμουνιστών που έδρασαν ενάντια στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. 

Η προπαγάνδα τους μπορεί να μην έγινε δεκτή από τον Ελληνικό Κυπριακό λαό κατά τη διάρκεια του Αγώνα αλλά, πήρε σάρκα και οστά τους επόμενους χρόνους και κυρίως μετά τον θάνατο του Αείμνηστου Αρχηγού Γεώργιου Γρίβα - Διγενή. Κάθε θετική αναφορά στο πρόσωπό του δαιμονοποιήθηκε ενώ τα άτομα που εκφωνούσαν τα συγκεκριμένα λόγια διώκονταν, ή στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζονταν ως "φασίστες".

Οι αποκαλύψεις των μυστικών εγγράφων δίνουν την ξεκάθαρη απάντηση γιατί αποδεσμεύθηκαν 20 χρόνια μετά τον καθορισμένο χρόνο. Βλέπετε αν δίνονταν στην δημοσιότητα στα 30 χρόνια, δηλαδή το 1985 οι Άγγλοι θα βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Δέκα χρόνους μετά την εισβολή και την κατοχή της μισής Κύπρου, οι "σύμμαχοί" μας αναζητούσαν μία οδυνηρή "λύση" για την πατρίδα μας. Επιζητούσαν λοιπόν την εύνοια και την συμπάθεια του λαού της Κύπρου. Ενός λαού που είχε νωπές ακόμη τις μνήμες από τις τραγικές μέρες της προηγούμενης δεκαετίας. Σε μία πατρίδα γεμάτη προσφυγικούς συνοικισμούς, τέτοιες αποκαλύψεις θα εξύψωναν το εθνικό αίσθημα και θα απέρριπταν κάθε λύση προερχόμενη από βρετανικό δακτύλιο.

Επέλεξαν όμως μία εποχή στην οποία κυβερνούν ανθέλληνες, εν καιρώ έλλειψης μίας εθνικής αντιπολίτευσης. Σε μία εποχή που το μεγαλύτερο μέρος του λαού έχει ξεχάσει, σε μία εποχή κατά την οποία η νεολαία έχει αποχαυνωθεί και αδιαφορεί για την προδοσία που συντελείται σήμερα ενάντια στο Έθνος μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις