Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Τουρκία:«Θα σας δίναμε λεφτά αλλά δεν είμαστε φίλοι»


Ο αρμόδιος για θέματα ΕΕ Υπουργός της Τουρκίας και αρχιδιαπραγματευτής με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, δήλωσε ότι η Προεδρία της ΕΕ από την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, αποτελεί απλώς μια διαδικασία με χρονική κατάληξη.Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαβαντίς, οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης με τον ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, Nikolay Mladenov. 

Ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε ότι η Τουρκία ως μια υποψήφια για ένταξη χώρα, δεν χρειάζεται να έχει κάθε φορά και πολλές σχέσεις με τη χώρα, που προεδρεύει της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις χώρες-μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσουν όπως και προηγουμένως.
Όσον αφορά την Κυπριακή Προεδρία σημείωσε ότι επί του παρόντος η Τουρκία δεν διατηρεί οποιανδήποτε σχέση με την «ε/κ διοίκηση», κατά την έκφρασή του, ούτε και θα αλλάξει αυτό κατά την περίοδο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.
Τους εύχομαι, πρόσθεσε ειρωνικά, κάθε επιτυχία στα οικονομικά προβλήματά τους. Αν είχαν τη θέληση θα συνεργάζονταν με τους γείτονές τους στο ''βορρά'' και με την "ΤΔΒΚ" αντί να ζητούσαν να έρθει βοήθεια από τόσο μακριά, μπορούσαν να ζητήσουν και να την πάρουν από τα γειτονικά τους κράτη, ανέφερε ο Μπαγίς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις