Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

"Απειλούν" οι Τροϊκανοί - Φέρνουν μνημόνιο σκλαβιάς

Έκλεισε ο κύκλος των δεύτερων διαβουλεύσεων κλιμακίου της Τρόικας με αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης. Το κλιμάκιο της Τρόικας προσανατολίζεται σε δομικές αλλαγές στον κοινωνικό ιστό και κυρίως στον κρατικό τομέα.


Στον τομέα των τραπεζών, οι Τροϊκανοί εντόπισαν πρόβλημα στο εποπτικό πλαίσιο, και κάλεσαν τους βουλευτές να επικεντρωθούν στα δικά τους μονάχα ζητήματα. Την ίδια στιγμή "απείλησαν" πως οι τράπεζες θα καταρρεύσουν εάν η Κύπρος δεν βάλει την υπογραφή της στο Μνημόνιο. Με λίγα λόγια λοιπόν θα επέλθει η "καταστροφή".

Μας λένε πως τα επόμενα δύο χρόνια στην πατρίδα μας θα υπάρξει ύφεση και πόνος. Προειδοποιούν μάλιστα για το κοινωνικό και οικονομικό κόστος σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στους όρους της Τρόικας. Κλείνουν μάλιστα με τρόπους με τους οποίους θα προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις.

Εμείς από την πλευρά μας το έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό. Η πατρίδα μας και η οικονομία της δεν θα σωθεί με την κάθοδο ξένων επενδυτών αλλά με την επιστροφή μας στην παραγωγή. Η απόδοση κινήτρων για την ανάπτυξη του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.  Κίνηση η οποία θα φέρει ξανά στο προσκήνιο την εθνική παραγωγή στους τομείς γεωργία-κτηνοτροφία και την βιομηχανία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις