Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Αύξηση εταιρικού φόρου απαιτούν Γερμανοί Βουλευτές

Γερμανοί Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Γερμανικού κοινοβουλίου, απαίτησαν την αύξηση εταιρικού φόρου από την Κ.Δ σε συνάντηση που είχαν με τους αντίστοιχους Βουλευτές της Κύπρου.

Ο Γερμανός βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Στούμπγκεν ζήτησε συνεχή ενημέρωση για τις αρμοδιότητες της Κυπριακής Βουλής σε αντίστοιχα θέματα λόγω και της αίτησης για την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης από πλευράς της Κ.Δ.

Ο Αλεξάντερ Ούλριχ βουλευτής της Γερμανικής αριστεράς ανέφερε πως η Κύπρος έχει χαμηλές φορολογίες και πρέπει να τις αυξήσει για να έχει περισσότερα έσοδα το κράτος.

Σε περίπτωση αύξησης όμως του εταιρικού φόρου πολλές είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Κύπρο, που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα αρκετά προνομιακό μέρος για επενδύσεις ακριβώς λόγω του χαμηλού εταιρικού φόρου και τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς το αντίθετο δηλαδή η Κ.Δ να χάσει αρκετά χρήματα από επενδυτικές δραστηριότητες.

Καλούνται λοιπόν οι ιθύνοντες να είναι πολύ προσεκτικοί στους χειρισμούς τους και να λάβουν πρώτα απ΄ όλα υπόψιν τα συμφέροντα της Κ.Δ και όχι οποιουδήποτε άλλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις