Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Το μεταναστευτικό πρόβλημα

Είναι γεγονός ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας είναι αυτό των μεταναστών που χωρίς να υπερβάλλω καθόλου κανείς δεν έχει το σθένος μα και την πολιτική βούληση να το παρουσιάσει όπως πραγματικά έχει, δηλαδή σαν πρόβλημα, και όλοι αρκούνται να το χαϊδεύουν επιδερμικά με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού που είναι έτοιμη να εκραγεί με ανεπανόρθωτες συνέπειες.


Ας ξεκινήσουμε πρώτα με το θέμα των πολιτικών προσφύγων, ένα θέμα πολύ σοβαρό με ανθρωπιστικές μεν προεκτάσεις αλλά και από την άλλη ένα φαινόμενο που ελλείψει ενός σοβαρού σχεδίου εξέτασης των αιτητών αλλά και το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες επιτήδειους να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου αυτού προνομίου και μάλιστα αυτό το κάνουν αφού παρέλθει ο χρόνος της ήδη παραμονής τους στην Κύπρο μετά από φοίτησή τους σε πανεπιστήμια ή μετά από την λήξη της άδειας παραμονής τους στην χώρα. Μετά από την αίτησή τους για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο περιμένουν την εξέταση της συγκεκριμένης αίτησης για χρονικό περιθώριο που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τον ένα χρόνο. Όταν η εξέτασή τους απορριφθεί τότε τους δίνεται το δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση και αυτή η αίτησή τους επανεξετάζεται σε χρονικό περιθώριο όχι μικρότερο από την πρώτη φορά. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους οι αιτητές πολιτικού ασύλου εργάζονται αλλά και επωφελούνται από δημόσια βοηθήματα που είναι κατά κόρον και ένας από τους λόγους που ωθούν τους συγκεκριμένους στο να αιτούνται πολιτικό άσυλο. Όταν και η δεύτερη αίτησή τους απορριφθεί τότε "ευσυνείδητοι" νομικοί που είναι στο πλευρό τους από την αρχή, τους συμβουλεύουν να συνάψουν γάμο με κοινοτικούς έτσι ώστε και πάλι θα μπορούν μέσω του γάμου να αποκτήσουν μονιμότητα στην Κύπρο. Μέχρι να εξεταστεί αν ο γάμος αυτός είναι νόμιμος, δηλαδή αν δεν έχει γίνει εικονικά, περνούν άλλα 2 με 3 χρόνια εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερο χρόνο διαμονής και εργασίας στο νησί μας κάνοντας χρήση και του δικαιώματος του δημοσίου βοηθήματος, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλων υπηρεσιών που απομυζούν από τις εισφορές του κύπριου φορολογούμενου.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η είσοδος στην Κυπριακή δημοκρατία ατόμων από διάφορες χώρες της Ε.Ε σε αριθμούς που δεν μπορεί να αντέξει η κυπριακή οικονομία αλλά και η κοινωνία η ίδια αφού πολλοί από αυτούς είναι επίσης λήπτες δημοσίων βοηθημάτων και μεγάλα κονδύλια πάνε για την στήριξή τους δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο προηγούμενο αφού την ίδια ώρα συμπατριώτες μας στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά επιβίωσης καθιστώντας τους πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην ίδια τους την πατρίδα.

Η οικονομική κρίση έχει αναδείξει εκτός από τις αδυναμίες του κράτους να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που όλες οι κυβερνήσεις έκρυβαν κάτω από το χαλί.

Υπό το φόβο του πολιτικού κόστους των κομμάτων ο Κυπριακός Ελληνισμός βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού και αυτό γιατί η ανάληψη ευθυνών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των κομματικών μηχανισμών που τους ενδιαφέρει περισσότερο η καλή εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν.
Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων που κάποιοι το χειροκρότησαν ως μια κίνηση καλής θέλησης από τις δύο πλευρές εμείς το βλέπουμε σαν ένα συγκεκαλυμμένο σχέδιο δημιουργίας νέων τετελεσμένων. Η ανικανότητα του κράτους να ελέγξει αυτό το αποτυχημένο, κατά την προσωπική μου άποψη, μοντέλο επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τόσο στην οικονομία του τόπου αλλά παράλληλα δίνοντας την ευκαιρία στο κατοχικό καθεστώς να προωθεί στις ελεύθερες περιοχές παράνομους λαθρομετανάστες ζητώντας πολιτικό άσυλο, εγκληματικά στοιχεία να μετακινούνται από και προς τις κατεχόμενες περιοχές χωρίς έλεγχο κάνοντας την Κύπρο να φαίνεται ξέφραγο αμπέλι.

Με την ανεργία που μαστίζει την Κύπρο σε συνδυασμό με τα άλλα συστατικά που παρουσιάστηκαν από την οικονομική κατάρρευση φυσικό επακόλουθο ήταν και η αύξηση της εγκληματικότητας. Σε συσχετισμό με τους παράνομους Λαθρομετανάστες το φαινόμενο αυτό είναι πολύ δύσκολο να παταχθεί όταν τελείται από ανθρώπους για τους οποίους οι αρχές αγνοούν την παρουσία τους στη χώρα μας.
Εμείς λοιπόν ρίχνουμε το γάντι σε όλους και τους προκαλούμε:
Αν θέλετε όπως λέτε να εργαστείτε για το καλό της πατρίδας μας και όχι για τα κομματικά σας συμφέροντα, όπως διαλαλείτε στα πάνελ των καναλιών, σας καλούμε εν πρώτοις να κλείσετε τα οδοφράγματα.

Να αλλάξετε σε μια συνεδρία στη βουλή την νομοθεσία για τους πολιτικούς πρόσφυγες και να τερματίσετε όλους τους οικονομικούς πόρους που απολαμβάνουν σε βάρος των συμπατριωτών μας. Το γεγονός ότι σας ανεκτήκαμε δεν σημαίνει ότι σας επιτρέπουμε να παίζετε με την νοημοσύνη μας.

Να δημιουργηθούν ομάδες που σαν στόχο θα έχουν τον εντοπισμό όλων των λαθρομεταναστών οι οποίοι θα συγκεντρώνονται σε κάποιο χώρο και με συνοπτικές διαδικασίες να επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες είτε κατάγονται είτε στις χώρες από όπου προήλθαν.

Να δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείας ως προς τον αριθμό κοινοτικών μεταναστών που έρχονται στην πατρίδα μας σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας και όχι να μπαινοβγαίνουν όσοι και όποιοι θέλουν.

Να ελέγχονται τα οικονομικά όσων μεταναστών θέλουν να έρθουν να σπουδάσουν στην Κύπρο και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να μην δίνονται άδειες εισόδου και παραμονής σε τυχοδιώκτες που έρχονται υπό το καθεστώς του φοιτητή και από αυτή την κατάσταση πλουτίζουν από συμμορίες  ατζέντηδων που τους προσηλυτίζουν μέχρι  δικηγόρους και  μη κυβερνητικές οργανώσεις που τους στηρίζουν αποσπώντας  χρηματικά ποσά για την ένταξή τους στη "γη της Επαγγελίας".

Δυστυχώς ο στρουθοκαμηλισμός είναι η ασθένεια της εποχής μας. Mπορείτε να κρύβετε τα κεφάλια σας στο χώμα και να προσπερνάτε τα προβλήματα αλλά τα προβλήματα θα σας τα θυμίζουμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή.
Αυτή η πατρίδα ανήκει στους Έλληνες της Κύπρου, και δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε κανέναν.

Όποιος θέλει να πειραματιστεί πολιτικά ας το κάνει με το σπίτι του και με τα παιδιά του. Αρκετά τράβηξε ο τόπος από τις προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού. Αν θέλετε να δουλέψετε για την πατρίδα μας κάντε το. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΩΡΑ.
Αν όχι τότε ‘πλύνετε τα εργαλεία και σχολάστε’.

Μάριος Φ.
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου 

Δημοφιλείς αναρτήσεις