Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Υπάρχει ελπίδα;


Η νήσος Κύπρος συνεχίζει την αιώνια δοκιμασία της, που την φέρνει υπόδουλη σε ξένα αφεντικά.

Τα δεδομένα όμως πλέον είναι διαφορετικά. Ναι, η Κύπρος υπήρξε και άλλες φορές κατεχόμενη. Και όχι η μισή, αλλά πολύ μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της.
Τότε όμως οι κάτοικοι είχαν ισχυρό ψυχικό και πνευματικό σθένος. Τους παλαιούς χρόνους αντιμετωπίζαμε τους κατακτητές με την δύναμη της ψυχής. Ο κόσμος εμφορείτο από εθνικά αισθήματα. Ζούσε για μία εθνική εξέγερση, που θα έκανε και πάλι την Κύπρο, νήσο ελεύθερη, ελληνική. Ήταν έτοιμος να θυσιάσει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του για να ζήσει μία στιγμή ελεύθερης ζωής. Από αρχαίων χρόνων η Κύπρος γεννά ήρωες. Ονήσιλος, Ευαγόρας, Ζήνων ο Κιτιεύς, Μαρία η Συγκλητική, Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, Γεώργιος Γρίβας, Γρηγόρης Αυξεντίου, Τάσος Ισαάκ, Σολωμός Σολωμού. Λίγοι μόνο από αυτούς που έπεσαν για την τιμή της πατρίδας. Για το αίμα της Φυλής. Γόνοι διαφορετικών εποχών ο κάθε ένας. Με τα ίδια λόγια όμως σκοτώθηκαν. Για τον ίδιο σκοπό. Πλέον, οι ψυχές των νεκρών ζουν ανάμεσά μας και επιζητούν δικαίωση.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον του πιο σοβαρού αφανιστικού κινδύνου. Το εθνικό ξεκαθάρισμα που κορυφώθηκε με την τουρκική εισβολή το 1974, συνεχίζεται ασταμάτητα. Ο λαός κυβερνάται από ανάξιους. Άτομα αδιάφορα, που το μόνο για το οποίο νοιάζονται είναι η εξουσία και τα πλούτη. Και από κάτω ένας λαός αποχαυνωμένος. Συνένοχος στην κατάντια της πατρίδας μας. Εδώ και χρόνια δίνει λαϊκή υπόσταση στους πολιτικάντηδες διάφορων αποχρώσεων. Η τουρκική προπαγάνδα σε συνεργασία με τους δόλιους Βρετανούς διπλωμάτες πετυχαίνει άριστα το έργο της. Σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Υπάρχει όμως ελπίδα;

Ενάντια στην λήθη και την υποταγή

Είναι κάποιες στιγμές που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν σκεπάζονται από την λήθη, ούτε αραχνιάζονται από τον καταθλιπτικό φθόνο των καιρών που φεύγουν χωρίς σταματημό. Είναι οι στιγμές που έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα το όνομα της Ελλάδας, στην επιστήμη της Ιστορίας. Είναι οι πράξεις απαράμιλλης τόλμης και θάρρους από τους υπερασπιστές της νήσου. Είναι τα ανδραγαθήματα νέων, οι οποίοι συγκλόνισαν τον κόσμο με την αυτοθυσία τους. Μία αόρατη δύναμη αποδιώχνει το πέπλο της λήθης από τον λαό. Νικά η δύναμη που ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινο ον, που μέσα στην τραγωδία, προβάλλει εξαγνισμένο αιώνιο πρότυπο, για να διδάσκει το χρέος στις επερχόμενες γενιές.

Υπάρχει ελπίδα. Είναι η παντοτινή ελπίδα του λαού μας. Η πανάρχαια εκείνη ελπίδα με την ακατάλυτη διάρκεια. Η ελπίδα που κρατά ακόμη τον ελληνισμό ζωντανό, και ετοιμάζεται να τον απογειώσει στέλνοντάς τον εκεί που του αξίζει. Στην πρωτοπορία όλων των εθνών. Σαν ο μυθικός φοίνικας θα αναγεννηθεί ξανά από τις στάχτες και τα ερείπια του δοκιμαζόμενου έθνους. Μέσω της πύρινης αυτής λαίλαπας θα ανάψει ο πυρσός που θα μεταφερθεί από άκρη σε άκρη στον ελληνισμό. Σε κάθε εσχατιά του κόσμου αυτού που ζει και αναπνέει ελληνικά. Και ο πυρσός αυτός, θα μεταδώσει την φλόγα. Η φλόγα αυτή θα μετατραπεί σε μία πύρινη βολίδα που θα κατακερματίσει όλους όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Τους ξένους παγκόσμιους τοκογλύφους και τα εδώ πιστά φερέφωνά τους.

Στον αγώνα αυτό, η νιότη οφείλει να είναι μπροστάρης. Οφείλει να αναλάβει το δύσκολο αυτό παμπάλαιο χρέος της σκυταλοδρομίας του έθνους. Και στο τέλος να μεταφέρει την σκυτάλη αυτή στο μέλλον. Και να την παραδώσει σε όσους θα έρθουν, στους αγέννητους. Η νιότη είναι αυτή που θα δείξει τον δρόμο. Μέσα της ενυπάρχει η ανάγκη και η θέληση να μεγαλουργήσει και να κρατήσει άσβεστο το όνομά της στο πέρας των αιώνων. Ο δρόμος είναι ήδη χαραγμένος. Χαράχτηκε από το αίμα των προγόνων μας. Εκτείνεται από την Κύπρο μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Από την νότια εσχατιά του Αιγαίου μέχρι την Μακεδονία. Στην διαδρομή θα δεις χιλιάδες ψυχές, να κοίτονται σωματικά νεκρές.

Χαιρέτισέ τους. Είναι οι πρόγονοί σου. Είναι το αίμα σου. Για αυτούς πολεμάς. Και αυτοί με τη σειρά τους θα σου δώσουν θάρρος, δύναμη. Θα σου ευχηθούν καλό βόλι! Μην τους απογοητεύσεις.


Σωτήρης
Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις