Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Μονογονιοί έξω από τη Βουλή, με την συμπαράσταση του Ε.ΛΑ.Μ.

Mε πλακάτ και συνθήματα, μονογονεϊκές οικογένειες και λοιποί δυσπραγούντες πολίτες, με την δυναμική συμπαράσταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποίησαν εκδήλωση έξω από τη Βουλή, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σύστημα παραχώρησης επιδομάτων μονογονιού, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανάφεραν διαμαρτυρόμενες μητέρες, χιλιάδες οικογένειες παραμένουν χωρίς επιδόματα μετά τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης. Ζητούν όπως επαναφέρουν το παλαιό σύστημα τη νομοθεσία του 2006 και αν χρειαστεί να την αναβαθμίσουν σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Μητέρες διαζευγμένες δήλωσαν ότι κάποιες οικογένειες στερούνται μέχρι και τα αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως γάλα και ψωμί. Νωρίτερα το θέμα συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας της Βουλής, ενώπιον της οποίας η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους παραδέχθηκε ότι το επίδομα τέκνου για τις μονογονεϊκές οικογένειες διδόταν μέχρι τέλος Μαΐου, οπότε παρουσιάστηκαν προβλήματα.


Έλαβαν είπε, το δημόσιο βοήθημα οι οικογένειες που εξακολουθούν να είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος. Όσο για τις οικογένειες σημείωσε, που τερματίζεται το δημόσιο βοήθημα, θα τύχουν στήριξης από άλλα κονδύλια και πρόνοιες.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων στην είσοδο της Βουλής βρέθηκαν μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για να τους συμπαρασταθούν, με έντονη και δυναμική παρουσία.  Να αναφέρουμε ότι η παρουσία του Εθνικιστικού κόμματος καταχειροκροτήθηκε από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους.

Οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν και 13 κεριά στη μνήμη των θυμάτων του Μαρί.

(ακολουθεί εκτενέστερο ρεπορτάζ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις