Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Το ψευδοκράτος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους αγνοούμενους

Με το θράσος χιλίων πιθήκων οι τούρκικες κατοχικές "αρχές" λίγες μέρες πριν την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, έριξαν λάδι στη φωτιά προκαλώντας το μένος και την οργή των συγγενών των αγνοουμένων, ύστερα από τηλεφώνημα που τους έκαναν για να μεταβούν, όπως τους πληροφόρησαν, στις κατεχόμενες περιοχές και να δώσουν κατάθεση σε ψευδοαστυνομικούς, στην προσπάθειά τους, όπως τους είπαν, να εξετασθεί υπό ποιες συνθήκες δολοφονήθηκαν οι αγνοούμενοι συγγενείς τους. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία προσπαθεί όπως και κάθε φορά άλλωστε, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες μέσω τεχνασμάτων, για να πετύχει την έμμεση αναγνώριση των κατεχομένων καθώς σε περίπτωση που μεταβούν οι συγγενείς των αγνοουμένων στα κατεχόμενα για να καταθέσουν, θα κληθούν να υπογράψουν τις καταθέσεις τους σε έντυπα που θα έχουν τόσο τα σύμβολα του ψευδοκράτους αλλά και την ονομασία που παράνομα του έχουν αποδώσει. Σε περίπτωση δε που οι συγγενείς αρνηθούν να μεταβούν τότε η Τουρκία θα επιρρίπτει ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για την καθυστέρηση στην έναρξη της διερεύνησης.
Αυτό όμως που ξενίζει περισσότερο στην όλη υπόθεση και γεννά ερωτηματικά είναι η θέση της Νομικής υπηρεσίας, που διά στόματος της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Στέλλας Ιωαννίδου, δήλωσε πως: "Οι συγγενείς οφείλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα για κατάθεση, με την προϋπόθεση ότι θα απαιτήσουν η διαδικασία να γίνει στα Ελληνικά και δεν θα υπογράψουν τίποτε σε γλώσσα που δεν κατανοούν ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται «ΤΔΒΚ»"!
Με άλλα λόγια η νομική υπηρεσία, με μια εντελώς πρόχειρη δήλωση και υπό την απουσία του επίσημου κράτους σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές, ζητώντας τους ουσιαστικά να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά.
Η οργή των συγγενών
Με οργή και σωρεία ερωτηματικών αντιμετώπισαν  οι συγγενείς των θυμάτων, το όλο ζήτημα που δημιουργήθηκε διερωτούμενοι πως οι "αρχές" του ψευδοκράτους ανακάλυψαν τα τηλέφωνά τους, αλλά και με ποια δύναμη να μεταβούν στα κατεχόμενα και να καταθέσουν στο εκτρωματικό καθεστώς που δολοφόνησε τα  προσφιλή τους πρόσωπα!
«Είναι πολύ παράλογο αυτό που συμβαίνει», τονίζει ο αδελφός αγνοουμένου, προσθέτοντας ότι «θα πάω στα κατεχόμενα να καταθέσω, ενώπιον του εκτελεστή, εναντίον της Τουρκίας, την ίδια ώρα που προσφεύγω εναντίον τους; Θα καταθέσω ενώπιον του θύτη; Και τι θα τους πω; Εσείς εκτελέσατε τον αδελφό μου;»
Σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Κύπρος είναι αδιανόητο σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως αυτό, να απουσιάζει η σοβαρή αντιμετώπιση από μέρους της Κυβέρνησης και κάποιοι να το περνάνε με ψιλά γράμματα.
Για ακόμα μια φορά θα γίνουμε το άλλοθι στα βρώμικα παιχνίδια της Τουρκίας και θα οδηγηθούμε για ακόμα μια φορά σε περιπέτειες. Η απουσία των κυβερνώντων δυστυχώς μου φέρνει στην θύμηση το παρασκήνιο του Μαρί κατά το οποίο οι δηλώσεις τύπου "συντρέχουν πολιτικοί λόγοι και η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει" στη συνέχεια μεταφράστηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή μετά το δράμα του ολέθρου του 1974.
Ένα καράβι ακυβέρνητο στο πέλαγος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης, η πατρίδα μας, που προσμένει ηγέτες ισάξιους με την ιστορία της και τον πολιτισμό της.
Ας αναλογιστούν επιτέλους κάποιοι το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται, με τους επιπόλαιους χειρισμούς των αποφάσεων που λαμβάνουν και να έχουν υπόψιν τους πως στο τέλος, οι μοναδικοί που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα δεν είναι κανείς άλλος από τους πολίτες αυτού του τόπου.

Στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θεωρούμε πως οι συγγενείς των αγνοουμένων, θα πρέπει να αγνοήσουν το βάρβαρο κατοχικό καθεστώς και τις τουρκικές αρχές, οι οποίες είναι και οι κύριες υπεύθυνες για τον χαμό των δικών τους. Επιπλέον θεωρούμε παντελώς απαράδεκτη την άποψη της νομικής υπηρεσίας του κράτους που καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να μεταβούν στο ψευδοκράτος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις