Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Πρόσφυγες συγκάτοικοι με αρουραίους, ποντίκια και κατσαρίδεςΣυγκάτοικοι με την υγρασία, τη βρωμιά και τη δυσωδία ζουν δεκάδες οικογένειες που διαμένουν σε προσφυγική πολυκατοικία στην Λακατάμεια.Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δημιουργήθηκε από λάθη και παραλείψεις της πολιτείας και συγκεκριμένα της Πολεοδομίας, στην κατασκευή πριν από έξι χρόνια της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Μιας Μηλιάς 17. Οι εν λόγω παραλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του αποχετευτικού που βρίσκεται στην αυλή του διαμερίσματος που είναι στο ισόγειο. Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των περιοίκων τόσο προς τον Δήμο Λακατάμειας αλλά κυρίως προς την Πολεοδομία, η οποία είναι και η αρμόδια αρχή για το θέμα, κανείς δεν αναλαμβάνει να διορθώσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι πόλος έλξης για κατσαρίδες, ποντίκια, νυφίτσες, κουνούπια και άλλα έντομα. Η ζωή των δεκάδων οικογενειών, οι περισσότερες των όποιων έχουν μικρά παιδιά, έγινε εφιάλτης αφού δεν μπορούν να ανοίξουν πόρτες ή παράθυρα από την δυσωδία που δημιουργούν τα λιμνάζοντα νερά που υπερχειλίζουν από την αποχέτευση. Την ίδια ώρα, τίθεται και μέγα θέμα όσον αφορά στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Οικογένεια με άρρωστο παιδί

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στο ισόγειο διαμέρισμα, στην πρόσοψη του οποίου βρίσκεται το κυρίζι της προβληματικής αποχέτευσης, διαμένει η οικογένεια του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος έχει άρρωστο παιδί. Όπως δήλωσε στη «ΜΑΧΗ» ο κ. Χατζηνικολάου η ζωή τους είναι μια κόλαση, ιδιαίτερα για το παιδί τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αφού είναι αναγκασμένο να ζει στην υγρασία που δημιουργείται από τα βρώμικα νερά. «Δεν φτάνουν τα προβλήματα που έχει το παιδί», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου, «είναι αναγκασμένο να ζει κλεισμένο στο σπίτι αφού λόγω της δυσωδίας και της βρωμιάς δεν μπορεί να βγει έξω στην αυλή ή να καθίσει στην βεράντα του διαμερίσματος». Όπως μας δήλωσε, έχει ο ίδιος επικοινωνήσει εκατοντάδες φορές με την Πολεοδομία ζητώντας τους να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, αλλά κάνεις δεν τον λαμβάνει υπόψη. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας τον απείλησαν ότι θα του στείλουν την αστυνομία εάν δεν σταματήσει να τους ενοχλεί! 

Σύμφωνα με τους περιοίκους, οι οποίοι αναγκάζονται τρεις φορές το μήνα να επωμίζονται τα έξοδα για τον καθαρισμό της περιοχής από τα νερά της αποχέτευσης, για να διορθωθεί η βλάβη πρέπει να σπάσει η τσιμεντένια ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες η οποία βρίσκεται μπροστά από το κυρίζι και την είσοδο της πολυκατοικίας, προκειμένου να περάσει σωλήνας για να μεταφέρει τα νερά. Η Πολεοδομία, μας είπαν, θεωρεί το κόστος της αποκατάστασης της βλάβης μεγάλο και για αυτό τον λόγο δεν κάνει τίποτα καταδικάζοντας τους να ζουν και να συγκατοικούν με ποντίκια, κατσαρίδες και κουνούπια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις