Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Απάντηση στην ανιστόρητη Άντζελα Δημητρίου

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες για την προγραμματισμένη συναυλία της τραγουδίστριας Άντζελας Δημητρίου στην κατεχόμενη Κερύνεια. Μετά τη διεθνιστική απάντησης της τραγουδίστριας πως "η μουσική δεν έχει σύνορα", ήρθε η αντίδραση Κύπριων καλλιτεχνών. (βλέπε: ΝΤΡΟΠΗ: «Η Άντζελα Δημητρίου θα τραγουδήσει στα κατεχόμενα»)

Η Δημητρίου όμως πέρασε και πάλι στην αντεπίθεση, δηλώνοντας με θράσος χιλίων λεόντων ότι δεν γνώριζε ότι η Κερύνεια βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου. Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν είχε υποχρέωση να γνωρίζει· γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κύπρια, γιατί δεν έχασε κανένα σπίτι εκεί.

Όπως καταλαμβαίνετε και οι ίδιοι κάποια άτομα στο βωμό του χρήματος, όχι μόνο ξεχνάνε ιστορία, πατρίδα και τιμή, αλλά έχουν την εντύπωση πως με τα ασύστολα ψέματά τους θα παραμυθιάσουν τον ελληνικό κυπριακό λαό.

Μπορεί κυρία Δημητρίου να μην έχασες κανένα σπίτι, αλλά τα σπίτια τους έχασαν 200.000 πρόσφυγες. Στο χώμα στο οποίο θα πατάς βρίσκονται 1619 αγνοούμενοι και είναι ποτισμένο από το αίμα χιλιάδων Ελλαδιτών και Κυπρίων, οι οποίοι έπεσαν σαν η μοναδική δύναμη ανάσχεσης της τούρκικης εισβολής.

Μας λέει μάλιστα η τραγουδίστρια πως αν συνεχίσουμε να την καταδικάζουμε δεν θα την ξαναδούμε στην Κύπρο. Λες και είχαμε και μια σκασίλα... Απλά να σας αναφέρουμε κα. Δημητρίου πως και εσείς είστε ανεπιθύμητη στο νησί, και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία· ούτε εμείς θέλουμε να σε ξαναδούμε. Τουλάχιστον όμως προσπάθησε να μάθεις ιστορία, γεωγραφία, να σέβεσαι και κυρίως να κατανοήσεις ότι η γη στην οποία αναφέρεσαι είναι ακόμα ένα κομμάτι Ελληνικής γης.
Σωτήρης
Μέτωπο Νεολαίας 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις