Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Ένας χρόνος από την τραγική έκρηξη στο ΜαρίΈνας χρόνος συμπληρώνεται από την τραγική μέρα της 11ης Ιουλίου 2012. Χθες, Κυριακή τελέστηκαν τα ετήσια μνημόσυνα των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Στα Λειβάδια, και συγκεκριμένα στον  Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τελέστηκε το μνημόσυνο του Αρχιλοχία της ΕΜΑΚ Ανδρέα Παπαδόπουλου, ενώ στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το μνημόσυνο του λοχία της ΕΜΑΚ Βασίλη Κρόκου.

Παράλληλα στην Ορμήδεια αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθος κόσμου, παρέστησαν στο μνημόσυνο του Πανίκου Θεοφίλου, ενώ στα Περβόλια τελέστηκε το μνημόσυνο του λοχία της ΕΜΑΚ Σπύρου Ταντή.

Σε Αγγλισίδες, Αλεθρικό και Κίτι τελέστηκαν τα ετήσια μνημόσυνα των πυροσβεστών Γιώργου Γιακουμή, Αδάμου Αδάμου και του υποδιοικητή της ναυτικής βάσης Λάμπρου Λάμπρου. 

Την ίδια στιγμή, τελέστηκε και το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο των πέντε νεκρών της Επαρχίας Λεμεσού. Στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στον Άγιο Αθανάσιο τελέσθηκαν τα μνημόσυνα του διοικητή του ναυτικού Αντρέα Ιωαννίδη, του Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους και των δίδυμων ναυτών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκε η Πορεία 300 χιλιομέτρων στη μνήμη των 13 θυμάτων. Χθες, απέτισαν φόρο τιμής στους τάφους των Βασίλη Κρόκου, Λάμπρου Λάμπρου και Ανδρέα Παπαδόπουλου και αντιπροσωπεία τους μετέβηκε οδικώς στο Παραλίμνι όπου κατέθεσαν στεφάνια στην μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστηχήματος, και των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Σήμερα θα μεταβούν από την Ορμήδεια στα Περβόλια όπου θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του Σπύρου Τταντή. Την Τρίτη θα βρεθούν στο Αλεθρικό για τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Αδάμου Αδάμου και τις Αγγλισίδες για τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον τάφο του Γιώργου Γιακουμή.

Το βράδυ της Τρίτης στο Μαρί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων. Στη μία τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από το χωριό Μαρί για τη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» όπου την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη στις 11 Ιουλίου 2011, δηλαδή στις 05.50, θα πραγματοποιήσουν σεμνή τελετή μνήμης και τιμής. Στις επτά το πρωί την Τετάρτη 11 Ιουλίου οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από το Μαρί για την επιστροφή τους στη Λευκωσία, όπου γύρω στις 10.30 θα βρίσκονται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.Δημοφιλείς αναρτήσεις