Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Ελληνική Κυβέρνηση και τροϊκανοί προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθώνΗ μνημονιακή κυβέρνηση του Α. Σαμαρά παρέα με την τρόικα σχεδιάζουν περαιτέρω μείωση του μισθού από τα 580 ευρώ (μεικτά) στα  450 ευρώ (μεικτά) παρόλο που ήδη ο κατώτατος μισθός των Ελλήνων έχει φτάσει σε εξαθλιωτικά επίπεδα. Όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο 2 απώτερος στόχος είναι η μείωση κατά 15% του κόστους εργασίας μέχρι το 2014. Το 2012 αναμένεται μείωση κατά 8,8% και το 2013 επιπλέον 8% έτσι ώστε μέχρι το 2014 να έχει επιτευχθεί η μείωση του συνολικού 15%. Συνέπεια των παραπάνω θα είναι ο κατώτατος μισθός να είναι 450 ευρώ μεικτά, δηλαδή 390 ευρώ «καθαρά».

Επίσης, τίθεται το θέμα της δέσμευσης του Μνημονίου 2 περί νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος καθορισμού των κατώτατων μισθών, μετά από διαπραγμάτευση και με τους διεθνείς τοκογλύφους. Συνεπώς, τοιουτοτρόπως, εξουσιοδοτείται το κράτος να αποφασίσει αυτοβούλως τα όρια του κατώτατου μισθού, όπως έπραττε και επί της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης Παπαδήμου, μέσω υπουργικού συμβουλίου, παραγκωνίζοντας το ελληνικό Σύνταγμα, που ορίζει την διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Οι ανθέλληνες που μας κυβερνούν, οι οποίοι μένουν απαθείς ηθικοί αυτουργοί των αυτοκτονιών εκατοντάδων Ελλήνων συμπατριωτών μας, όντας εντολοδόχοι των τροϊκανών, συνεχίζουν την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την πλήρη εξαθλίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις