Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Προσκάλεσαν Τ/"κ" πολιτικούς στην αποψινή τελετή στο ΚούριοΣτις προσκλήσεις που στάληκαν σε Τ/"κ" πολιτικούς και δημοσιογράφους για την αποψινή εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Κουρίου για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρεται η τ/"κ" εφημερίδα Βολκάν.

Έχουν προσκληθεί, όπως αναφέρεται, οι Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, Ιζέτ Ιζτζαν, Αλπάϊ Ντουρντουράν, Κουντρέτ Οζερσάϊ, Αλί Ερέλ και Σιενέρ Ελτζίλ με την εφημερίδα να διερωτάται κατά πόσο κάποιοι από αυτούς θα παρευρεθούν στην τελετή.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαβαντίς, με ανακοίνωσή του ο «σύνδεσμος αγωνιστών ΤΜΤ Κύπρου» εκφράζει την αντίδρασή του για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ της ΕΔΟΝ στην Πύλη Αμμοχώστου σε συνεργασία με ορισμένες τ/"κ" οργανώσεις, στόχος του οποίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η «έναρξη ενός κοινού αγώνα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο «κοινός αυτός αγώνας» δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει άλλο σκοπό πέραν του να αγνοηθεί ο εδώ και 49 χρόνια «σφετερισμός διά των όπλων» της Κυπριακής Δημοκρατίας από την «ε/κ διοίκηση» και να αναδειχθεί η Τουρκία, η οποία «αποκατέστησε την ειρήνη και την ασφάλεια» βάσει του δικαιώματος που της παρείχε η Συνθήκη Εγγυήσεως, ως κατοχική δύναμη.


Αναφέρεται ακόμη ότι ο κοινός αυτός αγώνας θα αποτελέσει πράξη προδοσίας εκ μέρους της «ε/κ διοίκησης», η οποία ανέλαβε από την 1η Ιουλίου την Προεδρία της ΕΕ εξ ονόματος ολόκληρης της Κύπρου, δίνει την εντύπωση ότι οι Τ/"κ" εκπροσωπούνται επαρκώς και προσπαθεί να αθωώσει τους Ε/κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις