Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Αποκαλυπτικό! Πού πάνε τα χρήματά μας, την στιγμή που τα δικά μας παιδιά πεινάνε ...

Κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα σε σελίδα στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) μία επιταγή με εκδότη τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Μία επιταγή όπως τις δεκάδες άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Αυτό που μας ξένισε δεν ήταν το ποσό, €5378,45, άλλωστε έχουμε δει πολύ μεγαλύτερα ποσά να δίδονται  απλόχερα από το κράτος σαν δημόσια βοηθήματα σε δήθεν πολιτικούς πρόσφυγες και αλλοδαπούς.


Αυτό που μας κίνησε την περιέργεια, ήταν το όνομα της δικαιούχου της επιταγής που δεν μας φάνηκε καθόλου Τουρκικό ή Αραβικό, αλλά Σλάβικο. Καθώς επίσης και η διεύθυνση, που έδειχνε ότι δεν βρίσκεται στον λεγόμενο «τουρκομαχαλά» της Λεμεσού.

Από περιέργεια και μόνο, θελήσαμε να γνωρίσουμε την καημένη, ανήμπορη κυρία η οποία για κάλυψη των βασικών αναγκών της, χρειάζεται  €5378,45. Χρήματα τα οποία δεν βλέπουν ποτέ οι συμπατριώτες μας. Φαίνεται η ευημερία των αλλοδαπών για κάποιους είναι πολύ πιο σημαντική.

Όταν αναζητήσαμε λοιπόν το εν λόγω άτομο, διαπιστώσαμε ότι είναι μια γυναίκα γύρω στα 30, που διαμένει σε μια πολύ καλής κατάστασης κατοικία, και βρίσκεται σε μια αρκετά καλή περιοχή της Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, μια περιοχή που θεωρείτο καλή, μέχρι που εποικήθηκε από αλλοδαπούς.

Η εμφάνισή της κάθε άλλο παρά άτομο που χρειάζεται δημόσιο βοήθημα δείχνει! Το ντύσιμό της ήταν ευπρεπέστατο, και ο σωματότυπός της καταδείκνυε ότι δεν στερείται τροφής, αντιθέτως είχε τα περιττά κιλά της. 

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε από εγκυρότατη πηγή ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι ιδιοκτήτρια δύο αυτοκινήτων. Στην ίδια οικία διαμένει ακόμα μια κυρία μεγαλύτερης ηλικίας, προφανώς η μητέρα της, και δύο παιδάκια, περίπου 7 και 2 χρονών αντίστοιχα.

Αυτό όμως που μας προβλημάτισε ακόμη περισσότερο, είναι όταν αντιληφθήκαμε ότι εντός του χώρου στάθμευσης της συγκεκριμένης οικίας, υπήρχε και τρίτο ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, με πρόσφατους αριθμούς εγγραφής ...

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν δαπανηθεί από την κυβέρνηση πάρα πολλά εκατομμύρια Ευρώ, για επιδόματα αλλοδαπών. Την ίδια στιγμή οι οικογένειες των Ελληνοκυπρίων έχουν ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης, στερούνται τα βασικά αγαθά, ενώ τα παιδιά των συμπατριωτών μας υποσιτίζονται λόγω έλλειψης τροφής. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, που εντόπισε ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), συμπατριώτες μας κάτω από το όριο της φτώχειας κοιμούνταν στο πάτωμα διότι δεν είχαν ούτε καν στρώμα για να κοιμηθούν αυτοί και τα παιδιά τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις συμπατριώτισσά μας δεν είχε χρήματα να αγοράσει παπούτσια για να φορέσουν τα παιδιά της. 

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), μέσω του κοινωνικού φιλανθρωπικού έργου που τελούμε στεκόμαστε στο πλευρό των δυσπραγούντων συμπατριωτών μας που μας έχουν ανάγκη. Οφείλουμε σαν Εθνικιστές να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το μέλλον των παιδιών μας και να στηρίξουμε όσο μπορούμε τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Ο κάθε ένας από εμάς, με μία μικρή κίνηση μπορεί να προσφέρει μία μικρή ανάσα σε ένα συμπατριώτη μας που το έχει ανάγκη. Είναι χρέος και καθήκον όλων μας να συνεισφέρουμε.

Εθνικός Φορέας ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης – ΜΟΝΟ για ΕΛΛΗΝΕΣ 


Πιο κάτω ακολουθούν αποκλειστικές φωτογραφίες από την οικία του κακόμοιρου αλλοδαπού, για να διαπιστώσετε και εσείς, ιδίοις όμμασι, τη δυσχερή οικονομική και όχι μόνο κατάσταση που βρίσκεται. Αυτή είναι η Κύπρος του 2012, και η «δημοκρατία» - "δίκαιη κοινωνία" που όλα τα πολιτικά κόμματα προασπίζονται με τόσο πάθος …

Δημοφιλείς αναρτήσεις