Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Έτοιμη η Τρόικα για σκληρό παζάρι

Η Τρόικα βρίσκεται προ των πυλών και ήδη το πρόγραμμα που ετοιμάζεται για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου εμφανίζεται σκληρό.
Οι βαθιές τρύπες και τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι τράπεζες αλλά και η οικονομία της νήσου γενικότερα, έφεραν στην πατρίδα μας ένα σκληρό μνημόνιο, μακριά από τις προσδοκίες και τα λεγόμενα της Κυβέρνησης.

Ήδη ο πιστοληπτικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poors έδωσε στην δημοσιότητα μία πρώτη γεύση για τις ανάγκες του κράτους που εντόπισαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας για την κυπριακή οικονμία και το τραπεζικό σύστημα.

Ο οίκος εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες που θα χρειαστεί η Κύπρος την επόμενη τριετία είναι 11 δισεκατομμύρια ευρώ ή 61% του συνολικού ΑΕΠ. Συνολικά οι χρηματοδοτήσεις αναμένεται να αγγίξουν το υπέρογκο ποσό των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ έτσι ώστε να προληφθούν παλαιότερες καταστάσεις.

Αν όλα κυλήσουν με τα σημερινά δεδομένα οι τράπεζες θα χρειαστούν συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως επισφάλειες και για την κάλυψη των κεφαλαιακών υποχρεώσεων ενώ άλλα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί η Κυπριακή Οικονομία.

Οι Τροϊκανοί έφθασαν στην Κύπρο γνωρίζοντας πλήρως την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας έχοντας μάλιστα στα σκάρια ένα προσχέδιο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο σκληρό. Ένα Μνημόνιο που αναμένεται να υποδουλώσει τον κυπριακό ελληνισμό στα χέρια των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Η χάραξη ανεξάρτητης εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής, που θα έδινε οριστικό τέλος στα οικονομικά προβλήματα της νήσου, απαιτεί εθνική αναγέννηση. Με απλά λογία απαιτεί μία μικρή αλλά ισχυρή Πολεμική Αεροπορία και Ναυτική Δύναμη. Πλέον όμως ένα οικονομικό χάος έχει επέλθει. Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες Κύπριοι θα έχουν αποδεχθεί την άθλια οικονομική τους θέση και θα συναινέσουν μετά χαράς στην αποσάθρωση της εθνικής μας άμυνας λόγω χρέους.

Αμέσως μετά θα προσέλθουν ως σωτήρες οι παγκόσμιες δυνάμεις, οι οποίες θα αφαιμάξουν τον ορυκτό μας πλούτο. Στην αντίπαλη πλευρά θα βρεθούν οι Τούρκοι και τα δεκανίκια τους Τουρκο“κύπριοι” που θα λάβουν το δώρο της συνεκμετάλλευσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις