Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Έρογλου: «Οι διαπραγματεύσεις θα επαναρχίσουν μετά τις Προεδρικές»

Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα επαναρχίσουν μετά τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις μόνο των Επιτροπών, δήλωσε ο Τ/"κ" ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. «Τουλάχιστον εάν μπορούσαμε να πετύχουμε κάποια προσέγγιση εκεί», είπε.

Σύμφωνα με τον τ/"κ" Τύπο, μιλώντας χθες σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του «τ/κ επιμελητήριου μηχανικών και αρχιτεκτόνων» ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε και πάλι στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μετά από την 1η Ιουλίου.

Οι επτά Τεχνικές Επιτροπές, είπε ο κ. Έρογλου, δεν είχαν μεγάλη δραστηριότητα από την ημέρα που ιδρύθηκαν επικρίνοντας γι’ αυτό την ε/κ πλευρά. Στην Επιτροπή για θέματα εγκληματικότητας, πρόσθεσε, οι Ε/κ έθεσαν θέμα αναγνώρισης (του ψευδοκράτους) και δεν μπόρεσε να υπάρξει συνεργασία. «Αυτός που διαπράττει έγκλημα στο βορρά όταν περάσει στο νότο μένει εκεί. Όταν κάποιος διαπράξει έγκλημα στο νότο και περάσει στο βορρά εμείς θα τον εκδώσουμε. Εδώ υπάρχει μια αδικία».

Εξάλλου, ο κ. Έρογλου είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία φοιτητών του διεθνούς οργανισμού AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales), οι οποίοι βρίσκονται στα κατεχόμενα ως προσκεκλημένοι στα πλαίσια του προγράμματος πρακτικής εξάσκησης φοιτητών «Σχέδιο προβολής στο εξωτερικό», το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του παραρτήματος του AIESEC στο «πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου» (AIESEC-DAÜ).

Ο κ. Έρογλου τους είπε ότι υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθεί το Κυπριακό, ο ένας είναι ότι η ε/κ πλευρά αναγνωρίζεται από τα ΗΕ ως η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου και ο άλλος είναι η μονομερής ένταξη της ε/κ πλευράς στην ΕΕ.
Υποστήριξε και πάλι ότι οι Ε/κ σφετερίστηκαν την Δημοκρατία του 1960 και πως η Τουρκία έκανε μόνο χρήση του επεμβατικού της δικαιώματος το 1974 με σκοπό να σωθούν οι Τ/"κ".Από πού να ξεκινήσω και πού να καταλήξω. Δεν ξέρω τι διπλωματικό παιχνίδι θέλει να παίξει η Τουρκία διακόπτοντας τις συνομιλίες, αυτό που ξέρω είναι πως η προπαγάνδα των τουρκο"κύπριων" αδελφών του κ. Χριστόφια καλά κρατεί. Δεν φτάνει που τους επισκέπτονται διεθνείς οργανισμοί χωρίς την παρέμβαση της δικής μας μπανανίας αλλά λένε και ότι τους κατέβει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις