Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Νέα τουρκική πρόκληση στο λιμάνι του ΠειραιάΣτα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στο λιμάνι του Πειραιά έχουν φτάσει τρία πολεμικά πλοία. Τα πλοία αυτά, οφείλουν να αναρτήσουν τη σημαία της χώρας που τα φιλοξενεί, βάσει των διεθνών νόμων που διέπουν τη ναυσιπλοΐα και αναφέρονται στα πολεμικά πλοία ξένων χωρών που φτάνουν άνευ εχθρικών διαθέσεων σε λιμάνι.
Τα δύο από τα τρία αυτά πλοία που ανήκουν στη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν αναρτήσει μαζί με τη σημαία της χώρας τους και την Ελληνική Σημαία. Το τρίτο πλοίο, μια τουρκική φρεγάτα, δεν έχει αναρτήσει την Ελληνική σημαία ως όφειλε. Ένας αστυνομικός παρατήρησε το γεγονός και το ανέφερε στους αρμόδιους φορείς. Για την αποφυγή διπλωματικού επεισοδίου, όμως, η παρατήρηση του αστυνομικού έπεσε στο κενό.

Για άλλη μια φορά η ενδοτικότητα της εξωτερικής πολιτικής αυτής της χώρας σε όλο το μεγαλείο της. Και πώς δηλαδή να περιμένουμε κάποια διαφορετική αντιμετώπιση στην προκλητική συμπεριφορά των τούρκων όταν έχουμε έλλειψη Εθνικής Αξιοπρέπειας από τους πολιτικάντηδες που κυβερνούν αυτό τον τόπο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις