Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Aρνούνται τις κατηγορίες οι έξι για το Μαρί

Συνέχεια στην πολύκροτη δίκη των έξι για το Μαρί είχαμε σήμερα. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που έλαβε χώρα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. 
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 208 κατηγορίες. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου, ο τέως Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι οι εξής: ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, ή επικίνδυνης ή απερίσκεπτης πράξης ή συμπεριφοράς.

Ο κόσμος παρακολουθεί εναγωνίως την εξέλιξη της υποθέσεως καθώς το λαϊκό αίσθημα αναμένει εξιλέωση μέσα από την τιμωρία των ενόχων. Πέρα όμως απο το λαϊκό αίσθημα, υπάρχουν χήρες και ορφανά και συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι αναμένουν να τιμωρηθούν οι ενόχοι είτε αυτοί βρίσκονται στα ονόματα των κατηγορουμένων είτε με πρόσχημα πώς αγνούσαν την γεωγραφική θέση της ναυτικής βάσης και κρυμμένοι πίσω από Προεδρική ασυλία δεν κατηγορήθηκαν καν.
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μακριά από οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες απαιτούμε από τη δικαιοσύνη την άμεση τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για την τραγωδία στο Μαρί.  Παράλληλα ζητούμε την κατάργηση της ασυλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε να τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις