Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Όλο και περισσότερες αυτοκτονίες

 Είναι πολύ βαρύ το τίμημα που πληρώνουν οι Έλληνες.  Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες απελπισμένων ανθρώπων που διαπιστώνουν ότι το το βιοτικό τους επίπεδο έχει γκρεμιστεί ξαφνικά, ότι δεν μπορεί να επανέλθει ή ότι τελικά δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους ή και τις οικογένειές τους. Αυτοκτονίες ανθρώπων, που οφείλονται σε απόγνωση κι έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας το τελευταίο διάστημα.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον τρία περιστατικά αυτοκτονιών τάραξαν την κοινή γνώμη. Αρχής γενομένης από την πτώση στο κενό 65χρονου χαμηλοσυνταξιούχου στο Γαλάτσι, που έδωσε τραγικό τέλος στην ζωή του όταν δικαστικός κλητήρας του επέδωσε την έξωση από το σπίτι του. Ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το τελευταίο καιρό βρισκόταν σε αδιέξοδο.

Ανάλογη και η τραγική ιστορία που διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής με την αυτοκτονία 49χρονου στον Άλιμο, που έθεσε τέλος στη ζωή του «βουτώντας» από την ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμενε, επί της Λεωφόρου Ιωνίας .

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 49χρονος -μουσικός στο επάγγελμα- έμενε με τη μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ τον τελευταίο καιρό έλεγε στους γείτονες πως δεν έχει δουλειά αυτή την περίοδο.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα σοκ είχε προκαλέσει στην κοινωνία της Άνδρου η αυτοκτονία ενός 31χρονου νέου από το Γαύριο, ο οποίος κρεμάστηκε στο σπίτι του. Ο αυτόχειρας, ναυτικός στο επάγγελμα και αρραβωνιασμένος, το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος και αντιμετώπιζε οικονομικά  προβλήματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις