Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Η αντικατοχική της 20ής Ιουλίου 2012 και ο συμβολισμός της

Την ερχόμενη Παρασκευή συμπληρώνονται 38 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μια εισβολή η οποία προκάλεσε την κατοχή της μισής μας πατρίδας, τον θάνατο χιλιάδων συμπατριωτών μας και τον ξεριζωμό 180 000 Ελληνοκυπρίων από τα σπίτια τους.

Ο καιρός από τότε κύλησε πολύ γρήγορα. Το κυπριακό οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του '80 και η διαρκής οικονομική ανάπτυξη της δεκαετίας του '90, έφεραν την λήθη και τον εφησυχασμό. Έχουν πλέον περάσει οι εποχές που ο λαός κατέβαινε στα συλλαλητήρια καταδίκης της εισβολής και συγκρουόταν με τους ΟΗΕδες στην νεκρή ζώνη.


Αυτό όμως άλλαξε με την παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από το 2008, το οποίο με την δυναμική του παρουσία έδωσε ξανά πνοή στην αντικατοχική του Λήδρα Πάλας. Αυτός ήταν και ο λόγος που διάφοροι "επαγγελματίες" πατριώτες, μας πολέμησαν από την αρχική μας παρουσία μέχρι και σήμερα, προσπαθώντας να αποκλείσουν από την εκδήλωση το κίνημα το οποίο στην τελική κατέβαζε τον περισσότερο κόσμο στον δρόμο, αρνούμενοι όχι μόνο να το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους παρευρισκόμενους με ένα χαιρετισμό, αλλά και την ίδια μας την παρουσία στον χώρο του οδοφράγματος.

Φέτος την εκδήλωση της αντικατοχικής εκδήλωσης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, έχει αναλάβει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), του οποίου η οργανωτική ομάδα φιλοδοξεί να το επαναφέρει στον αντικατοχικό παλμό που του αξίζει. Στην χρονική συγκυρία που διανύουμε η παρουσία όλων μας σε ένα εθνικιστικό ποτάμι που πειθαρχημένα, θα ξεχυθεί στους δρόμους της Λευκωσίας ζητώντας τα αυτονόητα όπως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, είναι απαραίτητη. Το μήνυμα άλλωστε που θέλουμε να περάσουμε, θα έχει πολλαπλούς αποδέκτες.

Πρώτα προς την Τουρκία και το υποτελές σε αυτήν καθεστώς του ψευδοκράτους. Η κατοχική Τουρκία όχι μόνο δεν επαναπαύεται στα όσα έχει μέχρι τώρα πάρει με την βία στην Κύπρο, αλλά επιθυμεί να ελέγξει ολοκληρωτικά το νησί, μη αφήνοντας οποιαδήποτε δυνητική απειλή προς αυτήν, να εξελιχθεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, προσπαθεί να εκφοβίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως προς την εξόρυξη των αποθεμάτων σε υδρογονάνθρακες, οι οποίοι εμφανίζονται να υπάρχουν στο νησί. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε, με την κατάλληλη πολιτική βούληση, να απειλήσει τον γεωστρατηγικό έλεγχο της Τουρκίας στο νησί, κάτι που η κατοχική δύναμη το βλέπει με ανησυχία.

Κατά δεύτερον προς την διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, η οποία ως μόνο της σκοπό έχει την διατήρηση ή απόκτηση της εξουσίας, για να εξυπηρετήσουν είτε τα συμφέροντα που αυτές εκπροσωπούν είτε τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια χωρίζουν τον λαό της Κύπρου σε αριστερούς και δεξιούς, ενώ την ίδια ώρα έχουν ταυτόσημες θέσεις για το Εθνικό μας πρόβλημα, την οικονομία και την Λαθρομετανάστευση.

Στους αποδέκτες αυτούς πρέπει λοιπόν να περάσει την Παρασκευή το βράδυ ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Πως υπάρχουν σε αυτό το νησί, Έλληνες Εθνικιστές με ηθικό ατσάλινο, αποφασισμένοι να κάνουν το παν για την διατήρηση του Ελληνισμού της Κύπρου στις πατρογονικές του εστίες. Την Παρασκευή, η ώρα 8 το βράδυ όλοι πρέπει να βρισκόμαστε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις