Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου (19/07/12) Σχετικά με την ομιλία του κ. Χριστόφια σε εκδήλωση στην Λεμεσό

Όπως αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο Δελτίο τύπου του κινήματός μας, ήμασταν σίγουροι, πως το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την επέτειο του πραξικοπήματος για να επιτεθούν στους Εθνικιστές σε Ελλάδα και Κύπρο. Την Δευτέρα, 17 Ιουλίου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αντιστασιακών διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος Χριστόφιας ως ομιλητής. Στο τέλος λοιπόν της ομιλίας του, επιτέθηκε στον "φασισμό και την ακροδεξιά" που αναβιώνουν και σηκώνουν το κεφάλι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όπως είπε. Μίλησε για νοσταλγούς της ΕΟΚΑ Β', που πρέπει να εμποδιστούν, ενώ αναφέρθηκε στις προειδοποιήσεις που απεύθυνε και αυτός αλλά και το κόμμα του, στηλιτεύοντας όσους έδωσαν κάλυψη σε "οργανωμένες φασιστικές καταστάσεις". Τελειώνοντας ανέφερε πως ο φασισμός αντιμετωπίζεται με την έλλειψη ανοχής από όλους, με εγρήγορση, ενότητα, στήριξη των θεσμών και υπεράσπιση της Δημοκρατίας.


Εμφανέστατα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού στο πολιτικό λεξιλόγιο του ΑΚΕΛ, ο όρος φασίστας και ακροδεξιός, αποδίδεται σε όποιον αρνείται να δεχτεί τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και μάχεται να τα ανατρέψει μακριά από λύσεις Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Φασίστας για το ΑΚΕΛ και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι όποιος θέλει να κάνει κουμάντο στον τόπο του, όποιος συνεχίζει να πιστεύει πως η Κύπρος είναι Ελληνική, όπως ήταν και κατά την διάρκεια των αιώνων και παρά τις συνεχείς κατακτήσεις που υπέστη. 

Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να έχει πάρει πολύ σοβαρά την επιτυχία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή καθώς και την αντίστοιχη ισχυροποίηση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ιδιαίτερα ανάμεσα στην νεολαία, που τον κάνει να μιλάει για πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Κ. Χριστόφια, το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ)., αλλά η παρουσία 40 000 Τούρκων στρατιωτών και η κατοχή της μισής μας πατρίδας, την οποία κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε με μια λύση τύπου Ανάν, δωρίζοντας την Κερύνεια και άλλα εδάφη οριστικά στους Τούρκους. Πρόβλημα είναι οι χιλιάδες των ξένων λαθραίων που έχουν κατακλύσει την χώρα μας και οδηγούν στην ανεργία τους συμπατριώτες μας. Πρόβλημα είναι η ανέχεια πολλών οικογενειών, που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για να επιβιώσουν και περιμένουν κάποιους "φασίστες" μια φορά την εβδομάδα να τους φέρουν κάποια τρόφιμα. 

Αυτά είναι τα προβλήματα της Κύπρου κ. Χριστόφια και όχι η άνοδος του "φασισμού και της ακροδεξιάς" όπως την αποκαλείτε. Δυστυχώς για εσάς, εμείς θα είμαστε εδώ, συνεχιστές στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.


Γραφείο τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις