Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Δελτίο τύπου (16/07/12) Απάντηση στις δηλώσεις Δημήτρη Χριστόφια


15η Ιουλίου. Για ακόμη μία χρονιά τη συγκεκριμένη μέρα βγαίνουν από το αραχνιασμένο χρονοντούλαπο αναθέματα κατά των εθνικιστικών και πατριωτικών οργανώσεων, οι οποίες δρουν στην νήσο. Παράλληλα αναθεματίζουν τον θρυλικό Αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. Γεώργιο Γρίβα Διγενή ως το άτομο που οργάνωσε και εκτέλεσε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, ενώ είχε αποθάνει 6 μήνες προηγουμένως.Εκτός, από αυτό το αντι-εθνικιστικό πανηγύρι, δεν θα μπορούσε να λείψει ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Πέρα από τις δηλώσεις για την εκδήλωση του πραξικοπήματος προ 38 ετών, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι και σήμερα "φασιστικές νοοτροπίες όμοιες εκείνων του 1974 και προ του 1974 αναβιώνουν". Δεν μας αναφέρει όμως ποιες είναι αυτές οι νοοτροπίες και ποιοι είναι αυτοί που τις αναβιώνουν.

Οι μόνες νοοτροπίες κύριε Χριστόφια, που αναβιώνουν είναι αυτές της δίωξης των Εθνικιστών. Οι συλλήψεις και οι διώξεις των ενωτικών αγωνιστών επαναλαμβάνονται σήμερα, 38 χρόνια μετά. Η αναθεμάτιση κάθε όρου που εμπεριέχει τη λέξη Εθνικισμός, ο οποίος ποινικοποιείται στην Ευρωπαϊκή και Δημοκρατική Κύπρο, όπως και 38 χρόνια προηγουμένως. 

Τώρα ποια δημοκρατία καταλύθηκε το 1974 δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Το μόνο που όλοι βλέπουμε ιδίοις όμμασι  είναι τις παράνομες παρακολουθήσεις στελεχών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), τις συλλήψεις για διανομή φυλλαδίων(!!!) και την οδήγηση στα δικαστήρια γιατί είχαν το θάρρος να βρεθούν έξω από το Προεδρικό και να διαδηλώσουν κατά των υπαίτιων για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκη" και το θάνατο 13 συμπατριωτών μας.

Είναι πραγματικά αστείο για μία κυβέρνηση να επικαλείται σε κάθε της λάθος και σε κάθε λάθος στιγμή το Πραξικόπημα πριν από 38 ολόκληρα χρόνια. Οι χρόνοι έχουν παρέλθει και η Δημοκρατία, την οποία μας επικαλούνται, έχει σταθεροποιηθεί. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να απενοχοποιηθεί για ενέργειες της επικαλούμενη το παρελθόν.  

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε τους πάντες να επιδείξουν, και στην παρούσα κυβέρνηση αλλά και στην επερχόμενη, μηδενική ανοχή. Καταστάσεις του μακρινού παρελθόντος δεν γίνονται δεκτές. Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες για τα λάθη τους, ας ψαχτούν αλλού.


Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις