Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (11/07/2012) - Ένας χρόνος μετά το Μαρί

Έχει ήδη περάσει ένας χρόνος από εκείνο το τραγικό ξημέρωμα της 11ης Ιουλίου όπου μια ισχυρή έκρηξη βυθίζει την Κύπρο στο σκοτάδι και ντύνει στα μαύρα 13 οικογένειες. Ένα χρόνο μετά και οι 13 ψυχές πλανώνται ακόμη πάνω από τη γη ζητώντας δικαίωση.


Η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη, δεν αναγνωρίζει ακόμη και το πόρισμα του κύριου Πολυβίου του ανθρώπου που αυτοί όρισαν υπεύθυνο για να διενεργήσει τις έρευνες και βρήκε ως πρώτο ένοχο τον κύριο Χριστόφια. Εκτός από δύο παραιτήσεις υπουργών όλα μένουν ίδια με τον πρόεδρο να  αρνείται εγωιστικά να παραιτηθεί ρίχνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν αλλού. Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, γίνονται οκτώ διώξεις και προχωρούν σε απευθείας δίκη έξι κατηγορούμενοι, μόνο που πάλι ο κύριος υπεύθυνος για τον χαμό 13 ανθρώπων καλυπτόμενος από την προεδρική ασυλία δεν θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Άμοιρα των ευθυνών τους δεν αποτελούν και όλα τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία δεν απαίτησαν δυναμικά την άμεση κατάργηση της ασυλίας και την παραίτηση του σημερινού ανεκδιήγητου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο λόγος φυσικά είναι απλός, γιατί όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και η κυβέρνηση αλλά και η επιτροπή άμυνας της βουλής.
 
Η έκρηξη όμως δημιουργεί πρόβλημα και στον οικονομικό τομέα και φανερώνει την αδυναμία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Με την καταστροφή στο Μαρί καταστρέφεται και ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός του Βασιλικού με αποτέλεσμα να αφήσει την Κύπρο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια οι κυβερνώντες μας βρήκαν την λύση και με την ανοχή της αντιπολίτευσης ζητούν ηλεκτρικό ρεύμα από τα κατεχόμενα, μια κίνηση που ουσιαστικά δίνει την αναγνώριση στο ψευδοκράτος. Οι συνέπειες όμως δεν σταματούν εδώ και οι επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία είναι αλυσιδωτές με αποτέλεσμα την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης ένα χρόνο μετά.

Εμείς σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μακριά από οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες απαιτούμε την άμεση τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για την τραγωδία στο Μαρί. Στεκόμαστε στο πλευρό τον συγγενών στον αγώνα που δίνουν για δικαίωση, πιστοί στα ιδανικά μας και στις αξίες του έθνους μας πορευόμαστε απόψε προς το προεδρικό για να δείξουμε σε όλους τους πολιτικάντηδες πως υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που δεν ξεχνούν. Να δείξουμε πως σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία θα στηθούν εμπόδιο στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού  Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις