Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου (05/07/12): Για την Κυπριακή Προεδρία

Διά του παρόντος Δελτίου Τύπου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) επιθυμεί όπως ασκήσει την κριτική του όσον αφορά το ζήτημα της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε.

Δυστυχώς από αυτό το ζήτημα επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά αρνητικά στοιχεία καίριας σημασίας όσον αφορά την ποιότητα του συνόλου του πολιτικού κατεστημένου.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Κυβέρνηση αποδεικνύεται η ανηθικότητα που διέπει τους συμμετέχοντες σ’ αυτή και μοιραία τον Πρόεδρο. Συγκεκριμένα, ενώ προσπαθεί ακόμη η Κυβέρνηση να μας πείσει ότι ήταν αναγκαία η ένταξή μας στον Μηχανισμό Στήριξης, προχώρησε στην αγορά 85 οχημάτων πολυτελείας για να καλυφθούν οι ανάγκες τις Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε. Όταν αποκόπτουν (και έπεται συνέχεια στα πλαίσια του Μηχανισμού Στήριξης) συνεχώς επιδόματα από συμπατριώτες μας, προβάλλουν ως επιχείρημα ότι το «ταμείον είναι μείον». Για την άνεση των αλαζόνων και ανήθικων πολιτικάντηδων όμως υπάρχει πακτωλός χρημάτων (από το υστέρημα μας).
Επίσης, ένα άλλο σφάλμα ολκής που έχει γίνει εκ μέρους της Κυβερνήσεώς μας σχετικά με το θέμα της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε., είναι η επιλογή της τοποθεσίας όπου θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης σήμερα (Πέμπτη, 5/7) το Κούριο, το οποίο εντάσσεται στην περιοχή της (Βρετανικής) Βάσης Επισκοπής. Αντιθέτως με τους υπολοίπους που διαφώνησαν επ’ αυτού, εμείς δεν επικεντρωνόμαστε στο ζήτημα της ασφάλειας των Ευρωπαίων εταίρων μας. Αυτό που μας αφορά ως Κόμμα είναι το κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία δεν σκέφθηκε ότι θα ήταν πρέπον αυτή την Τελετή να την διοργανώσει κάπου όπου έχει την πλήρη κυριαρχία και έλεγχο. Οι άνθρωποι δηλαδή που καλούνται να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν αντιλαμβάνονται αυτά τα απλά.

Τέλος, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), διαχωρίζουμε την θέση μας από όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που έκαναν δηλώσεις υπέρ της Ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης. Δεν λένε στον λαό ότι για να ομοσπονδοποιηθεί η Ε.Ε πρέπει πρώτα τα κράτη να απολέσουν την Εθνική τους Κυριαρχία και το μέλλον μας να υποθηκευθεί πλήρως στα χέρια του γραφειοκρατικού κατεστημένου ενός δικτατορικού καθεστώτος, του υπερκράτους των Βρυξελλών. Ας αντιληφθεί πλέον ο λαός ποιους εξυπηρετούν τα παλαιά κόμματα και σε ποιον αναδυόμενο πολιτικό χώρο υπάρχει η ελπίδα για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.

Ζήτω η Ευρώπη των Εθνών, των Λαών, του Πολιτισμού και των Παραδόσεων. Φωτιά στην Ευρώπη των Τοκογλύφων και της Παγκοσμιοποίησης.


Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις