Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου (05/07/12): Για τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια στο Ευρωκοινοβούλιο. (BINTEO)

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Χριστόφιας, έκανε πάλι το θαύμα του, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Αναφερόμενος στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, εξίσωσε για ακόμα μία φορά τους Βρετανούς και τους Τούρκους, με τους Ελλαδίτες αδερφούς μας, λέγοντας αυτολεξεί: "Ούτε οι Τούρκοι έχουν θέση στην Κύπρο, ούτε οι Βρετανοί, ούτε και οι αδελφοί μας Έλληνες με την κακή έννοια".

Δυστυχώς η δήλωσή του αυτή έρχεται να προστεθεί δίπλα σε παλαιότερές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε κατά της Ελλάδος και του ελληνισμού γενικότερα (θυμίζουμε την δήλωσή του για εισβολή της Ελλάδος). Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για ολίσθημα ή σφάλμα, καθώς οι δηλώσεις αυτές έχουν συνέχεια και συνέπεια, προσπαθώντας να σπείρουν ζιζάνια στις σχέσεις Ελλήνων της μητροπολιτικής Ελλάδος και της Κύπρου.
Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζουμε τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρούμε πως ο Ελληνισμός της Κύπρου πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσει σε όσους προσπαθούν να τον αποκόψουν συνειδησιακά από τον υπόλοιπο Ελληνισμό.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις