Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Άγριες συμπλοκές συμπατριωτών μας με αλλοδαπούς στον Στρόβολο (ΒΙΝΤΕΟ)

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε σε μία γειτονιά του Στροβόλου, άγριες συμπλοκές μεταξύ κατοίκων της περιοχής, και αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Οι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών και Κυπρίων έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε περιοχή Στροβόλου στην Λευκωσία, μετά τον αγώνα Πολωνίας – Ελλάδας. Οι αλλοδαποί είχαν καταναλώσει πολλά μπουκάλια αλκοόλ, τα οποία άρχισαν να εκσφενδονίζουν, από μεγάλο ύψος όπου είναι και το διαμέρισμα που διαμένουν, στον δρόμο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, περαστικοί και τα παιδιά των συμπατριωτών μας που έπαιζαν αμέριμνα.
Οι Κύπριοι ζήτησαν τον λόγο και τους συνέστησαν την προσοχή, και οι αλλοδαποί απάντησαν με χυδαιότητες και ύβρεις. Τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν. Από τα επεισόδια που ξέσπασαν, δύο Κύπριοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο ένας εξ αυτών με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όπου έτυχαν ιατρικής περίθαλψης.
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση μελών της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ).
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι γίνονται καθημερινά θύματα οχληρίας, βανδαλισμών, λεηλασιών και ληστειών από τους αλλοδαπούς που έχουν κατακλύσει την γειτονιά τους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, το ποτήρι ξεχείλισε, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν «οι αλλοδαποί έχουν καταστεί εφιάλτης τους».
Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως από τα επεισόδια η αστυνομία δεν συνέλαβε ΚΑΝΕΝΑ αλλοδαπό, με την δικαιολογία πως «είναι δεμένα τα χέρια τους». Η αστυνομία για ποιο σκοπό υπάρχει; Δεν είναι για να εξασφαλίζει την δημόσια ασφάλεια των πολιτών της; Δεν είναι για συλλαμβάνει τους παραβάτες; Γιατί, κύριοι υπεύθυνοι, αφήσατε το θέμα να περάσει; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ;
Και εμείς ερωτούμε, πώς θα αντιδρούσε η αστυνομία αν ο καβγάς γινόταν μεταξύ Κυπρίων, και πόσες συλλήψεις θα έκανε;
Γιατί όλα τα κανάλια έκαναν γαργάρα το θέμα, αφού παρόλο που οι κάτοικοι κάλεσαν ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ, από αυτά μόνο ο ΑΝΤ1, προς τιμή του, παρευρέθηκε;
Αν γινόταν κάτι ανάλογο με θύματα αλλοδαπούς, πόσες συλλήψεις θα είχαμε, πόσα ΜΜΕ θα έτρεχαν επί τόπου στην σκηνή, και πόσες ανακοινώσεις από αντιρατσιστικές – νεοταξικές οργανώσεις, για άνοδο τους ρατσισμού, φασισμού και νεοναζισμού στην Κύπρο θα είχαμε; Ποιο κόμμα και πολιτικάντης δεν θα έβγαινε να καταδικάσει τα επεισόδια;
Τώρα που τα θύματα είναι συμπατριώτες μας, πού κρύφτηκαν όλοι; Δυστυχώς στην Κύπρο του σήμερα, είναι προνόμιο να είσαι αλλοδαπός και όταν ο κάθε συμπατριώτης μας ζητήσει τα δίκαιά του, τότε αυτόματα βαπτίζεται ως ρατσιστής και ακραίος.

Σε αυτή την κοινωνία, της κομματοκρατίας και της ξενομανίας είναι τιμή μας όλοι αυτοί να μας αποκαλούν ακραίους, γιατί δεν είμαστε ξεφτίλες σαν αυτούς.

Έλληνες ξυπνάτε, διεκδικήστε τα δίκαια σας, τώρα που το πρόβλημα είναι στην διπλανή πόρτα. ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Γ. Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις