Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Όχι Ανωτάτου στις προσφυγές κατά της ασυλίας ΧριστόφιαΤο Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις τρεις αιτήσεις συγγενών θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί για άρση της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο ανακοίνωσε την αρνητική απόφασή του στο να δοθεί άδεια καταχώρησης έφεσης  για ερμηνεία του άρθρου του Συντάγματος που αφορά στην ασυλία του Προέδρου.


Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει σε εκκρεμότητα διαδικασία (για την υπόθεση της φονικής έκρηξης) που να αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επομένως δεν υπάρχει διαφορά στο ζήτημα της ορθής ή λανθασμένης ερμηνείας του άρθρου 45 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές προσφυγές είχαν κατατεθεί από τις οικογένειες των Ιωαννίδη, Θεοφίλου και Ηρακλέους, θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, με στόχο την άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη.«Το ανώτατο Δικαστήριο έμεινε σε θέματα διαδικαστικά και όχι ουσίας», ήταν το σχόλιο του δικηγόρου της οικογένειας Θεοφίλου, Κρίς Τριανταφυλλίδη.Σε δηλώσεις στο Sigmalive, ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι πρόθεση των πελατών του είναι να κινηθούν ξανά προς την κατεύθυνση της ποινικής δίωξης Χριστόφια, μετά τη λήξη της θητείας του. «Μόλις λήξει η θητεία του Προέδρου και οι συγγενείς θα μπορούν να κινηθούν από μόνοι τους, θα υπάρξει δικαστική διαδικασία που θα αφορά τον Πρόεδρο και άρα το Δικαστήριο θα πρέπει να μελετήσει το θέμα της ερμηνείας του συγκεκριμένου άρθρου του συντάγματος για άρση της Προεδρικής ασυλίας Χριστόφια», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, προσθέτοντας πως η απόφαση που πήρε την Παρασκευή το Ανώτατο απλά μεταθέτει τη διαδικασία μερικούς μήνες αργότερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις