Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΜΑΘΗΤΕΣ - Στοιχεία σοκ για ακλοόλ και ουσίες


Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η χτεσινή. Με αφορμή την ημέρα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία πανευρωπαϊκής έρευνας για το μαθητικό πληθυσμό 15 έως 16 χρόνων.

Η έρευνα που αφορά το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ηρεμιστικά και υπνωτικά φάρμακα και τις παράνομες ουσίες παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το πρωί το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου.
Όσον αφορά τις παράνομες ουσίες 9 στους 10 μαθητές δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση. Με βάση τα αποτελέσματα η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης παράνομων ουσιών.
Σύμφωνα με την έρευνα οι μαθητές στην Κύπρο έχουν πολύ πιο εύκολη πρόσβαση στο αλκοόλ σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ παράλληλα καταγράφονται τα ψηλότερα ποσοστά υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ. Στην Κύπρο καταγράφονται επίσης ψηλότερα ποσοστά χρήσης ηρεμιστικών υπνωτικών φαρμάκων, ενώ ανησυχητικά είναι τα ποσοστά κατανάλωσης χωρίς τη σύσταση γιατρού.
Σε σχέση με το κάπνισμα 4 στους 10 δήλωσαν ότι το δοκίμασαν και 2 στους 10 δηλώνουν καπνιστές. Στην έρευνα συμμετείχαν 37 χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις