Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Ενδιάμεσος χώροςΛιγότερο από ένας χρόνος έχει απομείνει για τις Προεδρικές εκλογές, και τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες μίας ακατάλυτης παραφιλολογίας για τον εκλεκτό του ενδιάμεσου χώρου. Τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου(;) χώρου βλέποντας πως τα παραδοσιακά κόμματα βρίσκονται σε κατάπτωση, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τάση απομάκρυνσης από τον δικομματισμό, κατεβάζοντας κοινό υποψήφιο. Παρ’ όλα αυτά και ενώ οι διεργασίες λαμβάνουν χώρα τόσο καιρό, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν μία κοινή γραμμή σύμπλευσης.  Οι απόψεις τους συμβιβάζονται και μετατρέπονται σε σπονδή, για την μαζική κάθοδο. 


Μάλιστα σφήνα στο παιχνίδι δείχνει να μπαίνει και το ΑΚΕΛ. Η αποτυχία της διακυβέρνησης Χριστόφια αλλά και διάφορα γεγονότα που έφεραν την δυσαρέσκεια μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, οδήγησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής «Δημοκρατίας» να απέχει από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία. Η αριστερά θα επιχειρήσει να συμμαχήσει με τον ενδιάμεσο χώρο ή έστω με το ΔΗΚΟ, έτσι ώστε να καταφέρει να διεκδικήσει την προεδρία. 

Όλη αυτή η παραφιλολογία, σίγουρα, δεν αφήνει αδιάφορο τον Έλληνα Κύπριο. Ο κάθε πολίτης βγάζει τα δικά του συμπεράσματα από τις συγκεκριμένες διεργασίες. Ο άνθρωπος έχει τα μάτια για να βλέπει, και το μυαλό για να κρίνει. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αντιλαμβάνεται ότι στο βωμό της καρέκλας και των υπουργείων ξεπουλούνται ιδεολογίες και πατρίδες. Κόμματα που οι θέσεις τους, στην κυριότερη παράμετρο, το Κυπριακό, αποπλέουν συζητούν μεταξύ τους για κοινό υποψήφιο. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι, και είμαι σιγουρος πως αν τελικά καταλήξουν, θα τους καταψηφίσει. Μεγάλη μερίδα του Κυπριακού Ελληνισμού άνοιξε τα μάτια της και βλέπει ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στο πλάι του λαού. Στο γεγονός αυτό, συνέτεινε και η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα και η μεγάλη νίκη του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Η παρουσίαση των θέσεων της Χρυσής Αυγής, έδωσε στον κόσμο να καταλάβει ότι ο εθνικιστικός χώρος δεν αποτελείται από τραμπούκους, κουκουλοφόρους αλλά από άτομα από κάθε κοινωνικό χώρο, με θέσεις εθνικές.

Περισσότερο από όλους, αναμένουμε, τους ψηφοφόρους του ΕΥΡΩΚΟ να καταψηφίσουν τον κοινό υποψήφιο. Τα ίδια άτομα που διατράνωναν πως είναι πιο δέξια από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, πλέον θεωρούν τον εαυτό τους στον ενδιάμεσο χώρο. Όχι πως μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. Στην Κύπρο είσαι ότι δηλώσεις, διαμορφώνεις ιδεολογίες όπως ο ίδιος επιθυμείς και άμα λάχει τις αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο. Τα ίδια άτομα που εμφανίζονται ως «υπερπατριώτες» και «αντιομοσπονδιακοί» κάθονται στο ίδιο τραπέζι με άτομα ομοσπονδιακά, που θα οδηγήσουν στην πλήρη τουρκοποίηση της νήσου.

Tώρα μάλιστα που το ΑΚΕΛ προσπαθεί να μπει σφήνα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του ΕΥΡΩΚΟ. Θα αποχωρήσουν από τις διεργασίες; Θα συνεργαστούν με το ΔΗΣΥ; Θα κατεβάσουν αυτόνομα υποψήφιο; Ερωτήματα που θα έχει πολύ ενδιαφέρον να απαντηθούν και θα κρίνουν τα επόμενα βήματα του κόμματος στην πολιτική σκακιέρα της νήσου.

Την ίδια στιγμή, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρακολουθεί τις εξελίξεις. Αρνούμαστε να μπούμε σε οποιαδήποτε διαδικασία συζήτησης της ιδεολογίας μας με επαγγελματίες πολιτικάντηδες, που στην κυριολεξία έχουν ρημάξει τον Ελληνικό Κυπριακό λαό. Άσε που δεν πιστεύουμε πως θα δεχτεί κανείς να συζητήσει με τους Εθνικιστές. Φασίστες μας ανεβάζουν,  ναζιστές μας κατεβάζουν. Δεν πειράζει όμως ούτε εμείς τους έχουμε ανάγκη, ούτε αυτοί μας έχουνε ανάγκη. Θα συνεχίσουμε τον μοναχικό μας δρόμο, στον σκοτεινό αυτό κόσμο, παραμένοντας φανατικά Εθνικιστές, φανατικά Έλληνες. Όλοι αυτοί που σήμερα μας λοιδορούν, που στήνουν προβοκάτσιες με ξεκάθαρη προσπάθεια να πλήξουν την μοναδική αγνή φωνή της νήσου, είναι οι ίδιοι που στήνουν παιγνίδια στην πλάτη του λαού. Να ξέρουν όμως πως θα μας βρουν μπροστά τους. Όσο υπάρχουν Έλληνες σε αυτό τον τόπο, κανένα προδοτικό σχέδιο δεν θα περάσει. Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο θα τους εμποδίσουμε.

Έλληνες Εθνικιστές, Ελαμίτες και Ελαμίτισες, παραμείνετε στις επάλξεις. Δώστε μία ισχυρή γροθιά στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Σταθείτε στο πλάι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), έχετε πίστη αταλάντευτη στην ηγεσία του κινήματος, και με οδηγό τους ήρωες της Φυλής θα αποσείσουμε τον κάθε εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των παλαιών κομμάτων και δώστε με την δράση σας, στον εθνικιστικό αγώνα μία μεγάλη απάντηση στους πολιτικάντηδες. Ένα ισχυρό ράπισμα, πιο δυνατό από οτιδήποτε άλλο. Για τον λαό και την πατρίδα.Σωτήρης
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) 

Δημοφιλείς αναρτήσεις