Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Χειροπέδες σε σπείρα Ρώσων που «ρήμαξε» Αμμόχωστο και Λάρνακα

Σπείρα Ρώσων που «ρήμαξε» τις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας με πλαστές πιστωτικές κάρτες, εξάρθρωσε η αστυνομία.Η παράνομη δράση τους κόπηκε απότομα όταν λειτουργός του τμήματος διαχείρισης κινδύνου της JCC, επικοινώνησε με την αστυνομία και κατήγγειλε παράνομη χρήση πιστωτικής κάρτας αρχικά σε εστιατόριο και ακολούθως σε οπτικό οίκο. «Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν αμέσως στο κατάστημα, επρόκειτο για κατάστημα οπτικών, όπου διαπιστώθηκε ότι τρία πρόσωπα, που το είχαν ήδη εγκαταλείψει, είχαν αγοράσει δύο σκελετούς γυαλιών αξίας 240 ευρώ, χρησιμοποιώντας πλαστή πιστωτική κάρτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει προηγουμένως σε εστιατόριο στη Λάρνακα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου.

Αφού εξασφάλισαν περιγραφή των υπόπτων, τα μέλη του ΤΑΕ κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους θέσουν υπό σύλληψη.

Στην κατοχή των τριών Ρώσων, ηλικίας 25, 26 και 40 ετών, οι οποίοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, εντοπίστηκαν τα δύο ζευγάρια γυαλιά που φέρεται να αγοράστηκαν με πλαστά στοιχεία από τον οπτικό οίκο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στα δύο διαμερίσματα που διαμένουν στην Αγία Νάπα, οι ανακριτές εντόπισαν μεγάλο αριθμό πιστωτικών καρτών, οι οποίες φέρονται να έχουν κλεμμένα δεδομένα από Αμερικανικές κάρτες.

Παραλήφθησαν επίσης ως τεκμήρια αριθμός προϊόντων, η προέλευση των οποίων θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Οι ίδιοι οι ύποπτοι, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Α.Δ. Λάρνακας, αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται  να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος προφυλάκισης. "Από τις έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται πως τα πρόσωπα αυτά έχουν κάνει χρήση αριθμού πιστωτικών καρτών οι οποίες είναι πλαστές τόσο στη Λάρνακα όσο και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν κυκλοφορήσει τις συγκεκριμένες κάρτες σε 20 καταστήματα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και σε δύο στην περιοχή της Λάρνακας».

Με τη χρήση των πιστωτικών καρτών και μέχρι χθες που συνελήφθησαν, οι τρεις ύποπτοι φέρονται να έχουν εξασφαλίσει διάφορα αγαθά και υπηρεσίες συνολικού ύψους 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δεδομένα των πλαστών πιστωτικών καρτών εντοπίζονται σε αμερικανούς ιδιοκτήτες, ενω σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η εμπλοκή της Ιντερπόλ στην υπόθεση.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν αφιχθεί στην Κύπρο στις 30 Μαΐου και θα αναχωρούσαν στις 4 Ιουνίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις