Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από την Κύπρο να συμμετάσχει στη βοήθειαΗ Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προχώρησε την Τετάρτη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Κύπρο:

«Σήμερα, το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία. Αυτό προκύπτει από αίτημα των κυπριακών αρχών για χρηματοδοτική στήριξη από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ μέσω των μηχανισμών EFSF/ESM. 


Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας για να βοηθηθεί η Κύπρος να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει σε στέρεες βάσεις τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αναμένουμε την αποστολή μίας ομάδας του ΔΝΤ στην Κύπρο για να αξιολογήσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας και να έχει συζητήσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει την Κύπρο να επιλύσει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει».Δημοφιλείς αναρτήσεις