Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Τουρκία: "Θράκη, Κύπρος, Κρήτη και Ρόδος αποτελούν μέρος της τουρκικής επικράτειας"!!!


«Οι φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη έλαβαν ένα πολυμεσικό εργαλείο μάθησης, στο οποίο παρουσιάζεται ότι στην τουρκική επικράτεια ανήκει μέρος της Αρμενίας, ορισμένων περιοχών του Ιράκ, μέρη της Βουλγαρίας, το ελληνικό τμήμα της Κύπρου και τμήματα της Γεωργίας» 

Και όχι μόνο... Όλη η Κρήτη, η Θράκη, η Σάμος, η Ρόδος, η Κύπρος και μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται στον "Χάρτη" ενώ παρουσιάζονται υπό Τουρκική κατοχή, ταυτόχρονα η Αρμενία, το Βόρειο Ιράκ και μέρος της Γεωργίας. Σύμφωνα με τους συντάκτες του περιεχομένου το Μπατούμ είναι χαρακτηρισμένο ως τουρκική πόλη και η Γεωργία περιγράφεται ως ‘Νότια Καυκασία’. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα επαληθεύσει τις πληροφορίες. Από την τουρκική πλευρά λένε ότι έγινε λάθος. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’ ο αναφερόμενος χάρτης περιλαμβάνεται στο CD που χορηγείται στα πλαίσια του εθνικού εκπαιδευτικού προγράμματος του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας. 

Οι δικοί μας τι λένε γι'αυτο;; Ο συγκεκριμένος ''χάρτης'' κυκλοφορεί στα τουρκικά σχολεία 2 χρόνια σχεδόν... Θα κινηθεί επιτέλους κανείς εκεί στο Υπουργείο Εξωτερικών;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις