Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου (25/6): Στο βωμό του χρήματος, ξεπουλάνε την πατρίδα

Εδώ και καιρό έχουμε παρατηρήσει ότι γνωστά Ελλαδικά ταξιδιωτικά γραφεία, σε συνεργασία με γραφεία εδώ στην Κύπρο, και με την ενοχή – συνενοχή των Κυπριακών αρχών, και φυσικά με την σιωπή των κομμάτων και λοιπών πολιτικάντηδων υποκινούσαν εκδρομές προς τα κατεχόμενα εδάφη μας, παρουσιάζοντας πιο συγκεκριμένα τις εκδρομές στους αφελείς ταξιδιώτες τους, ως γύρο της Κύπρου, περνώντας από το χριστιανικό κομμάτι στο μουσουλμανικό(!!!).

Τις τελευταίες μέρες στο βωμό του χρήματος και του κέρδους, η δουλοπρέπεια και φιλαργυρία μερικών πέρασε σε άλλα επίπεδα!!!

Πιο συγκεκριμένα το ταξιδιωτικό γραφείο AEOLOS, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαφημίζει εκδρομές σε ξενοδοχεία της κατεχόμενης Κύπρου, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής. Μάλιστα το εν λόγω γραφείο κάνει λόγο για δύο διαφορετικά κομμάτια της Λευκωσίας αναφερόμενo σε βόρειο και νότιο. Καλεί τους τουρίστες να δουν την «δημοφιλή», όπως την αποκαλούν, πράσινη γραμμή.

Το παράδειγμα της εν λόγω εταιρίας ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα και η γνωστή αεροπορική εταιρία AEGEAN διαφημίζοντας και αυτή με την σειρά της ξενοδοχεία στα κατεχόμενα αδιαφορώντας το πόσο προσβάλλει τους χιλιάδες Κύπριους πελάτες της, αναγνωρίζοντας και αυτή με την σειρά της εμμέσως πλην σαφώς το ψευδοκράτος!

Δεν μπορεί να αγνοηθεί επίσης η οικονομική στήριξη που παρέχεται στα κατεχόμενα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι καταδυναστεύουν το Λαό, οι ελληνικές και οι κυπριακές εταιρίες στηρίζουν την τουρκική οικονομία.
Δεν μας προκαλούν όμως καμία έκπληξη τα όσα συμβαίνουν.
Στην Ελλάδα του 2012, στην Ελλάδα που αξίες και ιδανικά θυσιάζονται ως σπονδή στο χρήμα, ενώ τα τούρκικα σίριαλ που λαμβάνουν χώρα στα κατεχόμενα, δίνουν και παίρνουν στα ελλαδικά κανάλια  ήταν φυσικό επακόλουθο να προσφέρονται και διακοπές στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού μας.
Όσον αφορά και την Κύπρο του σήμερα, δεν πάει πίσω αφού όλα θυσιάζονται στον βωμό των συμφερόντων και των τεράστιων μιζών και όλα τα κόμματα, πολιτικάντηδες και πολιτικοί αρχηγοί, με τις ευλογίες των λοιπών κουλτουριάρηδων προσπαθούν να περάσουν στα μυαλά μας μία πλαστή ελληνοτουρκική φιλία, προπαγανδίζοντας καθημερινώς σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ για τούρκο«κύπριους» αδελφούς.
Οι κυβερνώντες, τα αρμόδια υπουργεία και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) γιατί δεν αντέδρασαν δυναμικά, όταν τα κατεχόμενα διαφημίζονταν ως τουριστικός προορισμός σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις; Γιατί δεν αντέδρασαν όταν τα κατεχόμενα διαφημίζονταν στην Αγγλία, και υπήρχαν στα «μετρό» του Λονδίνου διαφημίσεις τουρκικών εταιριών για την Βόρεια Κύπρο, δηλαδή τα κατεχόμενα; Γιατί δεν αντιδρούν μέχρι σήμερα όταν δεκάδες τουρκο«κύπριοι» στέκονται γραμμή στο αεροδρόμιο της Λάρνακας κρατώντας πινακίδες για τους τουρίστες γράφοντας πάνω «FAMAGUSTA» «KYRENEIA» και στην κυριολεξία κλέβουν τουρίστες, μεταφέροντάς τους στα κατεχόμενα. Γιατί όλοι κάνουν τα στραβά μάτια στα όσα συμβαίνουν;
Είναι το θλιβερό κατάντημα ενός κράτους που πριν από λίγα χρόνια έκανε ενέργειες προς αποτροπή της διέλευσης τουριστών προς τα κατεχόμενα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις μάνες των αγνοουμένων που στέκονταν στο οδόφραγμα, ολόκληρα μερόνυχτα και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους τουρίστες ενημερώνοντάς τους για το τι συμβαίνει στην Κύπρο, αποτρέποντάς τους να περάσουν στα κατεχόμενα! Τι θα σκέφτονται άραγε τώρα, βλέποντας και ακούγοντας τα όσα συμβαίνουν;
Όλα αυτά με την προδοτική ανοχή των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία όπως φαίνεται θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό το πακέτο αυτό που προσφέρεται. Η σιωπή των κομμάτων φανερώνει τον ρόλο τους στην κοινωνία μας. Το ζήτημα αυτό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της προδοσίας που συντελείται στην πατρίδα μας. Η πολιτική ηγεσία στο σύνολό της κωφεύει σε ένα θέμα τόσο σημαντικό, και δεν είναι κανείς, οποιασδήποτε απόχρωσης, άμοιρος ευθυνών.
Άμοιρος των ευθυνών του δεν μπορεί να είναι και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), ο οποίος μέχρι στιγμής σιωπά παραμένοντας στο περιθώριο. Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ από τον ΚΟΤ να πάρει θέσει στο όλο ζήτημα, αλλά και τα διάφορα αεροπορικά - τουριστικά – ταξιδιωτικά γραφεία να διαχωρίσουν τη θέση τους και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες …
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά των ενεργειών αυτών, και καλεί τον λαό να καταδικάσει και να θέσει τις συγκεκριμένες εταιρείες στο περιθώριο. Ένα από τα πολλά μέτρα που προτείνει το κόμμα μας και απαιτεί να τεθούν σε ισχύ, είναι το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ούτως ώστε να σταματήσει άμεσα το ντροπιαστικό αυτό φαινόμενο που παρατηρείται.

Γραφείο τύπου
 Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


(Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυνση)


Δημοφιλείς αναρτήσεις