Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

H «ΤΔΒΚ» παίζει μπάλα


Την στιγμή που η προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων όλης της υφηλίου είναι στραμμένη στην οργάνωση – εορτή, η οποία αρχίζει σε λίγες ημέρες, η τουρκο''κυπριακή'' ηγεσία επικεντρώνεται σε μια ποδοσφαιρική οργάνωση που θα λάβει χώρα στο Βόρειο Ιράκ και αναμένει «πολιτικά οφέλη» σε ότι αφορά την διεθνή αναβάθμιση της «ΤΔΒΚ». Σε λίγες ημέρες, στο Βόρειο Ιράκ θα πραγματοποιηθεί η ποδοσφαιρική οργάνωση «5th VIVA WORLD CUP». Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν χώρα οκτώ κοινότητες, οι οποίες διεκδικούν ίση εκπροσώπηση στην FIFA και αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα με τις κεντρικές κυβερνήσεις των χωρών τους. 

Οι κοινότητες που θα λάβουν χώρα στην φετινή διοργάνωση είναι οι εξής: Νταρφούρ, Κουρδιστάν του Βορείου Ιράκ, «ΤΔΒΚ», Occitania, Provence, Θιβέτ, Δυτική Σαχάρα, Ζανζίμπαρ. Η τουρκο''κυπριακή'' πλευρά συμμετέχει για πρώτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση και η «αποστολή» της βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιεί τις προετοιμασίες της.

 Στην αποστολή των Τουρκο''κύπριων'' λαμβάνουν μέρος «αστέρες» ποδοσφαίρου από τα τουρκο''κυπριακά'' γήπεδα. Η νέα πρωτοβουλία της τουρκο''κυπριακής'' ηγεσίας έρχεται σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει στην σύσφιξη των σχέσεων της με την αυτόνομη διοίκηση του Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ. Τις προηγούμενες ημέρες, διάφοροι αντιπολιτευόμενοι κύκλοι στην Τουρκία εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την συμμετοχή της τουρκο''κυπριακής'' αποστολής σε μια διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται σε μια περιοχή, η οποία ονομάζεται «Κουρδιστάν»

Δημοφιλείς αναρτήσεις