Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Ερογλου: Η ΕΕ να τοποθετηθεί για τη μεταφορά Ισραηλινών στην Κύπρο


Ο Τ/''κ'' ηγέτης κάλεσε την ΕΕ να τοποθετηθεί στα περί μεταφοράς Ισραηλινών στην Κύπρο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολού. Ο Ντερβίς Ερογλου σε δηλώσεις στην Τραπεζούντα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, είπε ότι εναπόκειται στην ίδια την ΕΕ να αποφασίσει κατά πόσο ''τα ε/κ σχέδια για παροχή αεροπορικής βάσης στους Ισραηλινούς'' είναι τα ενδεικνυόμενα.

Σύμφωνα με τον Ερογλου, η «ε/κ διοίκηση» έχει ''συνεργασία με το Ισραήλ στο θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο και αν λάβει κανείς υπόψη ότι υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την Κύπρο, είναι προφανές ότι η συνεργασία θα ενδυναμωθεί και ελπίζω να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να μην δημιουργήσουν ένταση στη Μεσόγειο''.

Ανέφερε ότι και η τ/''κ'' πλευρά έγινε δέκτης πληροφοριών για τη μεταφορά Ισραηλινών στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι και στο παρελθόν η «ε/κ διοίκηση» παρείχε «διευκολύνσεις στη Γαλλία''.

Για την παραβίαση του ''εναέριου χώρου'' του ψευδοκράτους στις 14 Μαΐου από ισραηλινό αεροσκάφος, ο Ερογλου είπε ότι έγιναν διαβήματα από το ψευδοκράτος και την Αγκυρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις