Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Ρώσοι αγοράζουν τα ακίνητα Βρετανών που φεύγουν από τα κατεχόμενα

 Οι Ρώσοι αντικαθιστούν σταδιακά τους Βρετανούς αγοραστές ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σταρ Κίπρις».


Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις της κτηματομεσίτριας Aylin Pelin Onar, που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί ιδιοκτήτες πουλούν τα ακίνητα που αγόρασαν για να επιστρέψουν στην Αγγλία.

Ο λόγος, σύμφωνα με την Onar είναι η προβληματική κατάσταση των βρετανικών τραπεζών, η οποία δυσχεραίνει την αποπληρωμή των υποθηκών που έβαλαν οι Βρετανοί οι οποίοι αγόρασαν ακίνητη ιδιοκτησία στα κατεχόμενα.

Προστίθεται ότι οι Ρώσοι αντικατέστησαν τον τελευταίο ένα χρόνο τους Βρετανούς, όμως ο αριθμός τους δεν είναι ικανός να ανταγωνιστεί τους Ρώσους που αγοράζουν σπίτια στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

Αναφέρεται ότι αυτό συμβαίνει λόγω των διευκολύνσεων που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία προς τους Ρώσους αγοραστές, στη βάση συμφωνίας, ενώ προστίθεται ότι ανάλογα βήματα θα έπρεπε να γίνουν και από το ψευδοκράτος.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από τον Ιανουάριο του 2012 αυξήθηκε ο αριθμός των αγοραστών ακίνητης περιουσίας από την Τουρκία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις