Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Ενδιαφέρον και από ιδιωτικό τομέα για έρευνα πετρελαίου στα κατεχόμενα

Μετά την Ανώνυμη Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου “ΤΡΑΟ” που ξεκίνησε την παράνομη γεώτρηση πετρελαίου στα κατεχόμενα, ενδιαφέρον να προβεί σε έρευνες για πετρέλαιο δείχνει και ο ιδιωτικός όμιλος ΑΚSA, γράφει ο τουρκικός Τύπος.


Σύμφωνα με την “Βugun”, εφόσον o όμιλος ΑΚSA, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια στα κατεχόμενα, εξασφαλίσει «άδεια», θα είναι η πρώτη εταιρεία του ιδιωτικού τομέα που θα αναζητήσει πετρέλαιο στο ψευδοκράτος.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου ΑΚSA Τζεμίλ Καζαντζί δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «αν δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει πετρέλαιο, δεν θα προβαίναμε σε ένα τέτοιο αίτημα».

Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία υπέβαλε το αίτημά της στο «υπουργείο» ενέργειας του ψευδοκράτους και είπε ότι αναμένει την απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου την προσεχή εβδομάδα.

Ο κ. Καζαντζι είπε επίσης ότι ανάλογα με τις σεισμικές έρευνες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την έρευνα πετρελαίου εντός ενός έτους και ότι αφού πάρουν την άδεια θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την αναζήτηση ξένου ή ντόπιου εταίρου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις