Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

"Μπαρμπαρός Χαχρεττίν Πασά" το όνομα του νέου στόχου των ελληνικών πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων...!!!


"Μπαρμπαρός Χαχρεττίν Πασά" θα ειναι το όνομα του νέου ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας το οποίο θα αντικαταστήσει άμεσα το "Γκόκα Πιρί Ρεϊς" και θα προχωρήσει σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε ένα μεγάλο αποκαλυπτικό αφιέρωμα για την τουρκική απόπειρα κλοπής των ελληνικών κοιτασμάτων με τις έρευνες που έχει αποφασίσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξί Ρόδου και Καστεόριζου. Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ το νέο σκάφος θα αγοραστεί από την Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (ΤPAO) 

Ο Γιλντίζ ανακοίνωσε πως το νέο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας το οποίο θα αγοραστεί τους επόμενους δυο μήνες ως πρώτο του έργο θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή της Μεσογείου όπου είχε ήδη ξεκινήσει το Πιρί Ρείς. Η αγορά του "Μπαρμπαρός Χαγρεττίν Πασά" θα κοστίσει στο τουρκικό δημόσιο περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη τεχνολογία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις